Piernik Gigi

DagMa

Member
Lis 23, 2005
32
0
0
Małgoś
icon_smile.gif
dzis dopiekam jeszcze jedną keksówkę
icon_smile.gif
i musze gdzieś schować
icon_smile.gif

miranka

Member
Sie 16, 2005
415
0
0
Ja pieniczek upiekłam tydzień temu. Wyszła duża blasza, pięknie wyrósł. KSpróbowałam kawałek, już mi smakuje :mrgreen:
Ale efekt końcowy opiszę ,jak przełożę kremem :mrgreen:
Pozdrawiam
Mirka

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
to ja trzymam rzady krotka reka.

jeden wywedrowal w podarunku, a dwa leza grzecznie przykladnie obok siebie w spizarce. Juz sie nie moge doczekac, kiedy je napoczne.

miranka

Member
Sie 16, 2005
415
0
0
Ja liczę posmarować czwartek-piątek. I polać polewą.Chyba środa to troszkę za wcześnie, jeżeli będzie smarować się kremem.
Ja mam zamiar dać warstwę kremu i warstwę powideł.
Pozdrawiam
Mirka

DagMa

Member
Lis 23, 2005
32
0
0
Ja przełożę kremem w piątek - w koncu nie zje sie od razu całego piernika będą też inne ciasta a skoro z kremem to jak najpóźniej żeby był jaknajdłużej dobry
icon_smile.gif

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
ja rozwniez bede przekladac w piatek kremem budyniwym i powidlem mniam mniam :mrgreen:

jakiego kremu bedziecie uzywac ??
moze cos lepszego znajde ;)

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
jesli go upieke dzisiaj to do swiat bedzie dobry? nie jest za pozno juz na ten piernik?

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
a ja mam pytanie co do wielkosci tych blach. poniewaz nie mam takeij wielkiej, ani niestety nie mam keksowek :dump: :dump: :dump: to mam pytanie czy z polowy porcji moge go upiec w formie o wymiarach okolo 20-33 (dodam ze w takiej formie robie krajanke bajaderki). a jesli nie to jakiej wielkosci mam kupic keksowki?

ja oczywiscie spozniona, bo bede go piekla dopiero jutro :dump:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
powtorze sie, bo wiem, ze wymiary wazne

ja zrobilam 2 razy 13x24 (formy "piernikowe") i raz 12x30 (srednia keksowka) z calosci

mysle, ze nigdy nie bede piekla tego piernika w bardziej "kwadratowej" blasze - znaczy szerszej. Po obejrzeniu wulkanu Kashy i skargach na niedopieczenie. W waskiej blaszce jednak sie chyba rowniej piecze. Nie pali i nie jest surowe ciasto. Najwidoczniej cieplo ronomierniej dociera.

DagMa

Member
Lis 23, 2005
32
0
0
Ja piekłam w szerokiej blaszce tylko jeden i specjalnie nalałam mało ciasta żeby niski był
icon_smile.gif
( chce w kwadraty pokrioć i obtoczyć w czekoladzie) ale dwa pozostałe piekłam w keksówce i wyrosły w sam raz ( a te z kolei będą przełożone masą i powidłami śliwkowymi )

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
ja po prostu topie dobra czekolade.

a najwiecej pochwal ma chyba polewa Owcowa. Znaczy sie owieczki. Moze ktos da link...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy