Małgoś.dz.
Member
- Paź 25, 2004
- 4,687
- 1
- 0
Ja robie taka polewę:
POLEWA KAKAOWA NA CIASTO
6 łyżek cukru
1/3 kostki margaryny
2 łyzki kakao
3 łyżki wody
Do gotującej się wody dodać pozostałe składniki. Zagotować i trzymać na ogniu 3 minuty (cały czas mieszając). Po schłodzeniu otrzymaną masą oblać ciasto.
Ona ciut sie różni od tej polewy owieczki. U owcy, jeśli dobrze pamietam jeszcze śmietana dochodzi i chyba proporcje składników też są nieco inne. Mnie w każdym razie polewa Owieczki owszem smakowała, tylko nigdy mi się nie chciała ściąć (tzn. zastygnąć na sztywno). A z tego przepisu - zastyga. Ale może to kwestia wykonania?
POLEWA KAKAOWA NA CIASTO
6 łyżek cukru
1/3 kostki margaryny
2 łyzki kakao
3 łyżki wody
Do gotującej się wody dodać pozostałe składniki. Zagotować i trzymać na ogniu 3 minuty (cały czas mieszając). Po schłodzeniu otrzymaną masą oblać ciasto.
Ona ciut sie różni od tej polewy owieczki. U owcy, jeśli dobrze pamietam jeszcze śmietana dochodzi i chyba proporcje składników też są nieco inne. Mnie w każdym razie polewa Owieczki owszem smakowała, tylko nigdy mi się nie chciała ściąć (tzn. zastygnąć na sztywno). A z tego przepisu - zastyga. Ale może to kwestia wykonania?