Margarete @ 20 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=825664Caritko, przepraszamDopiero teraz zobaczylam Twoja odpowiedz. Dziekuje za mile slowa.
Musze przyznac, ze troche sie balam, piec pierniczki z tak dlugo lezakujacego ciasta. Lezalo w bardzo chlodnej spizarni (brrr, 5 stopni) Moze troszeczke stracilo na aromacie, ale niewiele.
Tak ze przetestowalam dla potomnosci...
Caritka @ 26 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904712Guciu,Ale niespodzianka
Bardzo sie ciesze, ze sie skusilas /les
Mam nadzieje, ze smakuja
Tez je bede robic- i inne jeszcze
Znow zapowiada mi sie szalenstwo piernikoweCaritko
to taki trochę falstart, a może jednak rozgrzewka , ale warto byłorobiłam je w zeszłym roku , przechowywałam w puszkach i słojach z Ikeii były miękkie do ostatniego ciastka
Gucio @ 26 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904757Caritko
to taki trochę falstart, a może jednak rozgrzewka , ale warto byłorobiłam je w zeszłym roku , przechowywałam w puszkach i słojach z Ikeii były miękkie do ostatniego ciastkaGuciu
Ja tez juz zrobilam falstart -dwa razy nawet- ale calkiem z innych przepisow.
I teraz mam problem. Nie wiem ktore w koncu mam zrobic
- Mysle nad robieniem z kazdego rodzaju po pol porcji
A wlasnie- co do przechowywania. To moge powiedziec, ze w puszkach wytrzymuja bardzo dlugo i sa ciagle miekkie.
Caritka @ 27 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=905038I teraz mam problem. Nie wiem ktore w koncu mam zrobic
- Mysle nad robieniem z kazdego rodzaju po pol porcjimam dokladnie taki sam (slodki) problem
niesmiertelni-k @ 8 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=908854mam dokladnie taki sam (slodki) problemEee, tam. Ja juz problem rozwiazalam
Robie poprostu kilka rodzai z polowy porcji.ale niektore robie z calej
Caritka @ 10 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=909581Eee, tam. Ja juz problem rozwiazalam
Robie poprostu kilka rodzai z polowy porcji.ale niektore robie z calejja w tym roku też planuję zrobić kilka wersji z połowy porcji, tak dla urozmaicenia smaku
inula @ 10 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=909592ja w tym roku też planuję zrobić kilka wersji z połowy porcji, tak dla urozmaicenia smakuNo i to jest najlepsze wyjscie
inula @ 22 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=913614jak mi ciasto klei się do rąk to zawsze pierwsze co robię to dodaję więcej mąkiteż o tym wiem, sporo dodałam, ale przecież kg mąki do pół porcji nie wsypę
no cóż, może jak zrobię następnym razem to będą ok
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia