Margarete @ 20 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=825664Caritko, przepraszamDopiero teraz zobaczylam Twoja odpowiedz. Dziekuje za mile slowa.![]()
Musze przyznac, ze troche sie balam, piec pierniczki z tak dlugo lezakujacego ciasta. Lezalo w bardzo chlodnej spizarni (brrr, 5 stopni) Moze troszeczke stracilo na aromacie, ale niewiele.
Tak ze przetestowalam dla potomnosci...![]()
Caritka @ 26 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904712Guciu,Ale niespodzianka![]()
![]()
Bardzo sie ciesze, ze sie skusilas /les![]()
Mam nadzieje, ze smakuja![]()
Tez je bede robic- i inne jeszcze![]()
Znow zapowiada mi sie szalenstwo piernikowe
Caritko![]()
![]()
to taki trochę falstart, a może jednak rozgrzewka , ale warto byłorobiłam je w zeszłym roku , przechowywałam w puszkach i słojach z Ikei
i były miękkie do ostatniego ciastka![]()
![]()
![]()
Gucio @ 26 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904757Caritko![]()
![]()
to taki trochę falstart, a może jednak rozgrzewka , ale warto byłorobiłam je w zeszłym roku , przechowywałam w puszkach i słojach z Ikei
i były miękkie do ostatniego ciastka![]()
![]()
Guciu![]()
Ja tez juz zrobilam falstart -dwa razy nawet- ale calkiem z innych przepisow.![]()
I teraz mam problem. Nie wiem ktore w koncu mam zrobic![]()
- Mysle nad robieniem z kazdego rodzaju po pol porcji![]()
![]()
A wlasnie- co do przechowywania. To moge powiedziec, ze w puszkach wytrzymuja bardzo dlugo i sa ciagle miekkie.
Caritka @ 27 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=905038I teraz mam problem. Nie wiem ktore w koncu mam zrobic![]()
- Mysle nad robieniem z kazdego rodzaju po pol porcji![]()
mam dokladnie taki sam (slodki) problem![]()
niesmiertelni-k @ 8 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=908854mam dokladnie taki sam (slodki) problem
Eee, tam. Ja juz problem rozwiazalam![]()
Robie poprostu kilka rodzai z polowy porcji.ale niektore robie z calej![]()
![]()
Caritka @ 10 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=909581Eee, tam. Ja juz problem rozwiazalam![]()
Robie poprostu kilka rodzai z polowy porcji.ale niektore robie z calej![]()
ja w tym roku też planuję zrobić kilka wersji z połowy porcji, tak dla urozmaicenia smaku![]()
inula @ 10 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=909592ja w tym roku też planuję zrobić kilka wersji z połowy porcji, tak dla urozmaicenia smaku
No i to jest najlepsze wyjscie![]()
![]()
inula @ 22 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=913614jak mi ciasto klei się do rąk to zawsze pierwsze co robię to dodaję więcej mąki
też o tym wiem, sporo dodałam, ale przecież kg mąki do pół porcji nie wsypę![]()
no cóż, może jak zrobię następnym razem to będą ok![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.