Pierozki chinskie z miesem i kapusta (Jio Zi)*

Iwcia

Member
Wrz 17, 2004
728
0
0
No wlasnie tak sobie mysle, a po jakim czasie sie zaczna rozlazic?
Na jaki czas wystarcza taki zestaw koszykow?
mam duzego woka no i one jak je do niego wsadze to beda dotykaly wody
takze chyba powinnam je umiescic w mniejszym garnu prawda?
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Iwciu, z tego co opowiadała mi ciocia i babcia, ktore w tym roku byly w chinach oni paruja w baaaardzo zniszcoznych parownikach nawet. W ksiazce Alforda jest zdjecie ulicy na ktorej paruja jedzenie i ten parownik ze zdjecia jest w opłakanym stanie, wielki jak doabli, powiązany sznurkami etc :lol:

Hm... to musisz miec strasznie duzy WOK... albo koszyczki maja mala srednice... moze nalewasz za duzo wody?
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Zrób rusztowanie z jakiś patyczków/szpikulców - ułóż np. dwa długie dość blisko siebie, i na nich te koszyczki.
 

Iwcia

Member
Wrz 17, 2004
728
0
0
No wok ma srednice górnego rantu 36 cm i proporcjonalnie sie zweza, koszyki maja srednice 18 cm. Wiec pewnie wok duzy a koszyki małe, hehe.
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
acha, myslalam ze standardowe sa 20 cm... no to faktycznie moze byc za duzy wok - moze sprobuj rady Johasi
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
ja bym kratke z woka wykorzystala albo inna podstawke mam taka np z kombiwara
patczki moga namoknac i calosc spadnie
 

Iwcia

Member
Wrz 17, 2004
728
0
0
Cos pokombinuje
icon_smile.gif
postaram sie nie ustawiac ich bezposrednio w wodzie
icon_smile.gif

Dziewczyny a podrzuccie jakis przepisy, w ktorych mozna by wykorzystac te koszyczki, jako ze ja poczatkujaca w tym temacie
icon_smile.gif
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
pyszne! gotowalam na parze w bambusiaku, zupelnie inny efekt niz 'we wodzie' ;)

img25848lu.jpg
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
HAHAHAHHAHAHA, myslisz, ze nikt nie pozna sakiewek szpinakowych? :twisted: :zahn:
no wlasnie to mnie najbardziej zdumalo w tamtej histori, ze gosc sie nie umial sprezyc i naprawde pieknie skleic sakiewek na pokoac. Ja wczoraj dim sumy po raz pierwszy w zyciu kleilam i wyszly zaskakujaco (nie tylko mnie) pieknie :shock:
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Z tego co wyczytałam szybciutko z waszych postów to koszyk bambusowy nie stoi w wodzie tylko nad nią - zgadza się?
 
Lis 28, 2005
3,760
0
0
villanelle @ 6 Sep 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=357589Z tego co wyczytałam szybciutko z waszych postów to koszyk bambusowy nie stoi w wodzie tylko nad nią - zgadza się?
Czesc, ja wprawdzie nie uzywam woka, bo nie mam, ale za to mam kazane, czyli praktycznie ta sama zasada i ksztalt. Bambusowe koszyczki uzywam to wszelkiego gotowania na parze: od wszelakich warzyw (ulubione szparagi, brokulu i kalafior mojej corki), przez drozdzowe buly, czy wlasnie chinskie pierozki. Ale dochodzac do sedna i odpowiadajac na twoje pytanie, koszyczek jest nad woda. Zreszta kiedys nawet kladlam ten koszyczek na garnek, bo mam taki z taka sama srednica, wiec nic nie wpadalo ani nie cieklo na zewnatrz. A tak wogole to witam wszystkich! Czytam juz od dluzszego czasu, ale jakos nigdy mie sie jeszcze nic nie "pisnelo"
icon_redface.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy