Pierś kurczaka z serem pleśniowym*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
no i fotka

279937.jpg
 

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
CYTATA jaki dałaś ser?
kupiony w lidlu- jeden z moich ulubionych
klbluedino.jpg


stymze wyjasnie jeszcze, ze ja nie lubie smaku miesa- musze je najpierw zamarynowac (wtedy uzywam i przypraw i czosnku...) i dopiero takie sluzy mi jako baza do innych potraw, a ze wczoraj nie mialam czasu to uzylam niezamarynowanej piersi...
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Niestety, ale nie napiszę tu nic nowego... to danie jest PYSZNE!!! :mrgreen: Zrobiłam je wczoraj i zaserwowałam z bagietką czosnkową bajaderki i dwoma rodzajami sałatek. Talerze zostały wylizane
icon_smile.gif

A mięsko było takie mięciutkie i smaczne, że aż się zdziwiłam
icon_smile.gif
Takie proste danko... a takie smaczne... SZOK!
icon_smile.gif


Po raz kolejny "zmusiłam" mojego titka, by użył tych magicznych słów --> "chcę przepis"
icon_smile.gif


Dzięki Kamilo! :herz:
 

malgosia

Member
Lut 1, 2006
786
0
0
czy mięso wczesniej należy posolić? jak ser jest najlepszy i w jakiej ilości?
zrobie w weekend jak tak chwalicie?
icon_smile.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
czy mięso wczesniej należy posolić? jak ser jest najlepszy i w jakiej ilości?
zrobie w weekend jak tak chwalicie?
icon_smile.gif
nic nie solić! żadnych przypraw!
Ja kupiłam Lazur.
Ilość jaka? mhm taka, żeby plasterkami mięsko przykryć.
Zrób koniecznie, nie będziesz żałować.
 

madzianna

Member
Kwi 21, 2006
43
0
0
mniam ja też zrobiłam - dziękuję za przepisik.

jednak moje dzieci stwierdziły, że wolałyby z żółtym serkiem - zrobiłam więc z żółtym i dodałam jeszcze szynkę - i też było pyszne!!!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,194
2,748
113
Odszukałam ten trochę chyba zapomniany przepis. Bardzo szybko, bardzo łatwo i bardzo smacznie (jak ktoś oczywiście lubi sery pleśniowe).
mniam.gif


R__ne_001.jpg
 

Załączniki

  • R__ne_001.jpg
    R__ne_001.jpg
    32.6 KB · Wyświetleń: 1

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,194
2,748
113
Ilona @ 16 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=505799Co to znaczy
icon_question.gif
icon_redface.gif

Czyli piersi jeszcze na "płaty" pociachać
icon_question.gif
Tak, jak jest napisane. Nie rozbijałam tylko pokroiłam.

sloneczko @ 16 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=505864Obslinilam sie
icon_redface.gif
rewelacyjne zdjecia, troche martwi mnie brak przypraw ale skoro mowicie, ze i tak jest dobre...
gruebel_2.gif
Ja posypałam świeżo mielonym pieprzem przed położeniem sera.
 

marta.larsen

Member
Lis 17, 2006
142
0
16
na moim stole twoj kurczak pojawia sie srednio raz na dwa tygodnie lecz w nieco zmodyfikowanej przeze mnie formie, lenistwo zwyciezylo,
amianowicie obsmazam pokrojone w kostki piersi na masle przez kilka minut, dodaje smietane, ser, przyprawy i jeszcze kilka minut na ogniu a potem ... to juz tylko na talerz
czasami gdy mam dodaje troche sera parmezan
wybornie smakuje z makaronem penne
super przepis
daumen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy