pepsi @ 5 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699887a rabarbar do tego ciasta gotujecie z cukrem czy taki świeży dodajecie? przepraszam jeśli pytanie głupie, ale nigdy nie robiłam ciasta z rabarbaremJa przed chwilą zrobiłam z rabarbarem- gotowałam z cukrem, a potem odcedziłam na sitku, żeby wyłożyć rabarbar z jak najmniejszą ilością soku.
To ciasto jest po prostu przepyszne- użyłam z pewnymi obawami maślanki truskawkowej i był to dobry wybór. REWELACJA.
Dziękuję bardzo za przepis.
pepsi @ 5 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699887a rabarbar do tego ciasta gotujecie z cukrem czy taki świeży dodajecie? przepraszam jeśli pytanie głupie, ale nigdy nie robiłam ciasta z rabarbaremJa osobiscie nie gotuje tylko tak jak leci czyli świeży.Po upieczeniu rabarbar jest mieciutki i zazwyczaj daje go bardzo dużo -pycha![]()
Tobatka @ 5 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=700128Ja też dziś z rabarbarem zrobiłam na imprezkęByły inne ciasta, ale moje poszło prawie całe![]()
![]()
Wrzucam surowy, pokrojony w kostne, duuużoPo upieczeniu jest pysznie mięciutki i wcale nie kwaśny![]()
O widzisz! A ja się bałam, że mi strasznie dużo soku puści i zakalec się zrobi- wolałam nie ryzykować. Mój pomimo wcześniejszego przesmażenia jest kwaśny, nawet bardzo. Kurczę, w jeansy się nie zmieszczę, nie ma szans![]()
Cinka @ 5 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=700131Sylvia - kupując rabarbar na wagę wybieraj te najgrubsze i największe łodygi - te są najmniej kwaśne, prawie słodkie
Dziękuję bardzo za poradę![]()
Zrobię powtórkę ciasta na weekend i wtedy spróbuję![]()
pepsi @ 5 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699887a rabarbar do tego ciasta gotujecie z cukrem czy taki świeży dodajecie?Ja nie gotuję - daję surowy pokrojony w nieduże kawałki.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.