Placek na maślance

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Moje jest z mrożonymi jeżynami i jabłkami. Zdjęcie kiepskie ale ciasto pycha. Zdj_cie198.jpg

Załączniki

• Zdj_cie198.jpg
    Zdj_cie198.jpg
    563.3 KB · Wyświetleń: 3

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
To powtorzylam wyczyn Sabinal, bo tez i jablko i jezyny (mrozone). Na bazie jogurtu naturalnego. Jak tutaj wspomniano, doskonale uchodzi za drozdzowke.
icon_wink.gif
Dzis, dnia drugiego, jakby nieco gorszy, ale rownie pyszny. Napewno drozdzowe nie byloby takie po nocy i tutaj wygrywa !
icon_biggrin.gif

kefirowiec.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

polonistka

Member
Mar 26, 2008
1,963
0
36
Pycha
icon_smile.gif

Zrobiłam na jogurcie - moim ulubionym naturalnym Zott, z truskawkami. Super. Ciasto jest delikatne, fantastyczne. Aaach!
W biodra pójdzie, w biodra... A dopiero co schudłam...
Lekko mi się przypaliło - ale to niestety wina piekarnika. Czekam do sierpnia, wtedy będę miała nowy i wreszcie przestanie mi się wszstko przypalać od spodu.
Użyłam kruszonki Bajaderki - super.

Jestem zachwycona. I czekam aż Małżon z pracy wróci... Jak się nie pospieszy, to sie nie doczeka
icon_razz.gif

cukinia07

Member
Kwi 21, 2009
87
0
0
Kolejna powtórka, robię to ciasto po raz n-ty i zawsze się udawało.
icon_smile.gif
Tym razem piekę z truskawkami i morelami na zakończenie roku w mdk. Jeszcze nie gotowe, w piekarniku siedzi, ale potem postaram się zrobić zdjęcie.

Klosewik

Member
Paź 5, 2007
75
0
0
To jest strzał w dziesiątkę ! Zrobiłam dzisiaj z jagodami i kruszonką i wyszedł mi taki piekny ( i pyszny
icon_exclaim.gif
), jak na zdjęciach u Eklerka. I faktycznie sprawia wrażenie drożdżowego. Super przepis: prościzna i pyszota !

Jeska

Member
Gru 2, 2009
339
0
0
Bratowa meza mnie obdarowala rabarbarem, wiec upieklam z tego przepisu muffiny, z tym ze wstrzymalam olej, dalam wiecej jogurtu, make graham, zastapilam jajka bialkami, i bez kruszonki, coby bylo na chudo. Zamiast cukru ksylitol. Kurcze, jakie mi fajne wyszly. Zjadlam 3 na sniadanie. Bardzo wilgotne, nie zbite, nie za slodkie, nie za kwasne. Od papierka tylko sie nie chcialy odkleic, ale nie przeszkodzilo mi to w konsumpcji.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Jeska

Member
Gru 2, 2009
339
0
0
Ksylitol to alkohol cukrowy. Jedyny "slodzik" ktory lubie, bo ma smak i wyglad cukru i nie ma dla mnie paskudnego posmaku jak splenda, stevia i inne equal. Na google mozna duzo obczytac o nim, po polsku tez.

Klosewik

Member
Paź 5, 2007
75
0
0
Znów owocowe ! Robiłam ma kefirze, do ciasta, zamiast cukru waniliowego, dałam aromat cytrynowy i skórkę startą z cytryny. Wmieszałam w ciasto jagody, resztę posypałam na wierzch i kruszonka na to.Rodzinka bardzo chwaliła i chciała dokładki "tego drożdżowego".
icon_wink.gif

IMG_0283.JPG

Załączniki

• IMG_0283.JPG
    IMG_0283.JPG
    138.4 KB · Wyświetleń: 2

dorkie

Member
Cze 13, 2010
34
0
0
super łatwe, super szybkie i super pyszne ciacho
icon_smile.gif

moja wersja z morelami i borówkami

ma_lankowy_z_owocami.JPG

Załączniki

• ma_lankowy_z_owocami.JPG
    ma_lankowy_z_owocami.JPG
    38.4 KB · Wyświetleń: 2

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy