Tobatka @ 20 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=524905Lullaby - boskie zdjęcie, bardzo apetyczne
Dzięuję Tobatko za miłe slowo i inspirację![]()
Dzięki temu ciastu mój blog odrazu nabrał letniego wyglądu.
marmak @ 21 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=525810A mnie niestety straszny zakalec wyszedł. Szkoda...I nie bardzo wiem dlaczego - trzymałam się wiernie przepisu, przeczytałam sumiennie wszystkie komentarze i wyjaśnienia. Może z czymś przedobrzyłam? Dałam sporo owoców: rabarbar + jabłko + morela i oczywiście kruszonka. Ciasto długo nie chciało rosnąć, a i potem efekt był mizerny.I masz odpowiedź.... To ciasto nie udźwignie dużej ilości owoców (choć jakoś mnie się nie udało ich przedobrzyć, a lubie duuużo).. Rabarbar do tego puszcza sporo soku przy pieczeniu.![]()
A ten zakalec choć zjadliwy chociaż?Mój mąż by się ucieszył![]()
![]()
karola91 @ 21 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=525465Wilgotne, mięciusie...Widzisz i to jest ten efekt, którym sie tu zachwycamy![]()
![]()
I długo pozostaje swieże jak i dzielnie przezywa masakryczną wielogodzinną jazdę w upały![]()
Tobatka @ 22 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=525840I masz odpowiedź.... To ciasto nie udźwignie dużej ilości owoców (choć jakoś mnie się nie udało ich przedobrzyć, a lubie duuużo).. Rabarbar do tego puszcza sporo soku przy pieczeniu.![]()
A ten zakalec choć zjadliwy chociaż?Mój mąż by się ucieszył![]()
Niestety,myślę, że nawet Twój mąż-lubiący zakalec nie zjadłby zbyt dużej porcji mojego wypieku. Następnym razem spróbuję z "lżejszymi "owocami. Pierwsze koty za płoty.Pozdrawiam.![]()
![]()
Ilona @ 23 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=526390Za zsiadłym mlekiem zrobiłam.
Wiśnie i kruszonka
Wisienki świeże czy ze słoika?
Zastanawiam się, czy taki placek można zrobić z jabłkami, a jeśli tak, to mają być świeże czy takie z kompotu, jak sądzicie?
Tootsie @ 23 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=526406Wisienki świeże czy ze słoika?
Zastanawiam się, czy taki placek można zrobić z jabłkami, a jeśli tak, to mają być świeże czy takie z kompotu, jak sądzicie?Kompotowe![]()
A jabłka możesz dać żywe![]()
Posypac troche cynamonem - mmm![]()
P.S. witaj na forum![]()
marmak @ 23 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=526284Niestety,myślę, że nawet Twój mąż-lubiący zakalec nie zjadłby zbyt dużej porcji mojego wypieku. Następnym razem spróbuję z "lżejszymi "owocami. Pierwsze koty za płoty.Pozdrawiam.![]()
jest pewien trik, o ktorym trzeba pamietac laczac kwasne z soda (proszkiem)
jak postoi za dlugo to sie wybabelkuje przed pieczeniem i nie urosnie.
no i proszek musi byc nie zwietrzaly
musze zrobic na skislym mleku sojowym.
gorzkawe, ale robilam tak Anerite buleczki i sa ok.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.