shark1513 @ 25 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=527316Robiłam przed chwilą z jogurtem leśnym i mrozonymi truskawkami , ale niestety wyszedł mi zakalec, ja nie lubie porazek więc szybciutko zrobiłam drugie tym razem z ananasem, własnie siedzi w piecu
. Musi teraz wyjśc![]()
Z anasem wyszło , ale mężowi nie smakowało, za to zajadał się zakalcem z truskawkami![]()
![]()
![]()
shark1513 @ 27 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=528525Z anasem wyszło , ale mężowi nie smakowało, za to zajadał się zakalcem z truskawkami![]()
![]()
No i jaki idealny podział wypieków![]()
![]()
agastaga @ 28 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=528975Sprawdzę w sobotę czy przepis jest powtarzalny i chyba wypada poprosić Tobatkę o przyzwolenieI wtedy przemelduję przepis na ciasteczka![]()
No jakie przyzwolenie?? Przerabiać, wklejać!!!
kermidt @ 23 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=526429jest pewien trik, o ktorym trzeba pamietac laczac kwasne z soda (proszkiem)
jak postoi za dlugo to sie wybabelkuje przed pieczeniem i nie urosnie.
no i proszek musi byc nie zwietrzaly
musze zrobic na skislym mleku sojowym.
gorzkawe, ale robilam tak Anerite buleczki i sa ok.Kermidt, serdeczne dzięki za wskazówkę, którą dziś wykorzystałam i... udało się, nie ma zakalca!!! Najpierw zmiksowałam jaja z cukrem, dodałam jogurt naturalny, olej, a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia (wymieszałam drewnianą łopatką).Potem szybko do blaszki, owoce (truskawki +maliny) i trochę kruszonki i do piekarnika na ok. 50-55 min w temp 175-180*C. A i jeszcze jedno, piekłam wg proporcji podanych przez Lullaby na jej blogu (są zmniejszone w stosunku do oryginału i z 300 ml jogurtu - nie maślanki; mnie to bardziej odpowiada). Pozdrawiam.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.