Placek na maślance

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
agrzesia @ 3 Aug 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=555583zrobilam i ja. z jablkami i jezynami. wyglada na smaczne, pachnie bosko...
Nieprawda!
icon_lol.gif

To ja robiłam z jabłkami i jeżynami
icon_biggrin.gif
rofl.gif

Umówiłyśmy się? bo nie pamiętam
icon_wink.gif

Ludowa

Member
Sie 5, 2007
57
0
0
Tobatko, ja się tu zalogowałam głównie po to, żeby Ci oddać pokłon za przepis
icon_lol.gif

anbetung.gif

Jedno z moich ulubionych ciast, zarówno w Twojej maślankowej wersji, jak po jogurtowych modyfikacjach. Najbardziej lubię w szarlotkowym stylu, tarte jabłuszka, maślanka o smaku pieczonego jabłka i mocno cynamonowa kruszonka. Ale z każdym owocem jest pyszne. Pozdrawiam
icon_smile.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

Ludowa

Member
Sie 5, 2007
57
0
0
wink.gif
Witam pięknookie panie!

...

Ale przywitać Ludowej na powitalnym to już nie łaska, co? Tylko off topy na maślankowym się robi
icon_mrgreen.gif

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
hmm ja to ciasto mieszam łyzką, zostaja mi grudki, im wiecej tym lepiej mi wyglada po upieczeniu:))

ina

Member
Sie 15, 2005
88
0
0
Ja w takim razie robię je zaraz ze śliwkami, bo dostałam mnóstwo śliwek i szukałam jakiegoś łatwego przepisu.
icon_smile.gif

idę do kuchni...

Asiulek

Member
Lis 7, 2006
602
0
0
Zrobiłam chyba po raz setny
icon_eek.gif

Tym razem połowę blaszki ze śliwakami - pychaaaaa!!!
a drugą połowę z jabłkami - jeszcze bardziej pyyyyyyychaaaa!!! pokroiłam jabłka w paseczki, do worka śniadaniowego wrzuciłam brązowy cukier, duzo cynamonu i jabłka, wymieszałam i na blaszkę. Po prostu bajka!!! Goście zachwyceni!!!

Czy ktoś robił już z gruszkami?? zastanawiam się czy nie zrobić z gruszkami i cynamonem, co myślicie drogie panie?

ina

Member
Sie 15, 2005
88
0
0
Tobatko, to ciacho to rewelacja!
icon_smile.gif

Pierwszy raz chyba nie wyszedł mi zakalec. Na ciacho dałam śliwki, nie chciało mi się robić kruszonki, więc posypałam te śliwki brązowym cukrem i cynamonem - pyyycha.

Ciacho zaraz zanoszę mamie, a drugie robię pół na pół ze śliwkami i właśnie gruszkami
icon_smile.gif

Ludowa

Member
Sie 5, 2007
57
0
0
Asiulek @ 13 Aug 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=561671Czy ktoś robił już z gruszkami?? zastanawiam się czy nie zrobić z gruszkami i cynamonem, co myślicie drogie panie?
Rób, rób
fiesgrins.gif

Co prawda z gruszkami i cynamonem nie robiłam, ale jadłam dziś te pyszne owocki z tą najpyszniejszą w świecie przyprawą do obiadu (z makaronem
icon_lol.gif
) i było super. Gruszki i cynamon to zdecydowanie dobre połączenie.

A gruszki, cynamon i maślankowe, i kruszonka...
lecker.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy