Placek na maślance

Cynamonna

Member
Lut 16, 2008
2,605
0
0
A jak się sprawa ma z owocami mrożonymi albo z puszki? Dają radę?

Zamierzam zrobić na weekendowego grilla ze znajomymi
icon_wink.gif
 

cleopa

Member
Mar 19, 2008
168
0
0
Melduje ze robilam ze sliwkami z kompotu i zniknelo w mig.Wczoraj zrobiłam z rabarbarem i obawiam sie ze zanim wróce do domu znów nie bedzie :D
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
No i ja jeszcze piekłam. Tym razem wrzuciłam do ciasta suszone morele, pokrojone w paski i bez kruszonki. Oczywiście całośc wymerdałam jedynie łychą. Wyszło wspaniałe. 10 minut po wyjęciu z piekarnika już nie było połowy.
 

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Dopiero dziś, bo odzyskałam na chwilę net - mrożonych owoców nie rozmrażam
icon_smile.gif



Cieszę się, że wciąż takie niesłabnące powodzenie ma ten placek
icon_smile.gif
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
tobatko!!! rewelacja!!... :D... upieklam na jutro, na dzien otwartych dzrzwi, po probie degustacji nawet moja nieciastozerna corka pochwalila!!!
dzieki serdeczene!!!
w misce czeka juz drozdzowe leniwe, a ja po ciepnietymi i po roladzie z jabluszkiem i po kremowce kardynalskiej nie boje sie juz piec... zadne ciasto mi nie straszne...oczywiscie jesli przepis pochodzi z cincina...
 

Cynamonna

Member
Lut 16, 2008
2,605
0
0
I ja zrobiłam, z brzoskwiniami z puszki ostatecznie. Bałam się, że nie wyrośnie i ledwo jedną puszkę wyłożyłam, więc trochę mało owoców
icon_sad.gif
Ale smaczniutkie tak czy siak, choć myślę, że kwaśne owoce komponowałyby się lepiej
icon_smile.gif


Dzięki za przepis, Tobatko, wykorzystam go pewnie z innymi owocami, bo prościzna, a smaczne
icon_smile.gif
Mam nadzieję, że będzie smakowało moim znajomym na imprezie, na którą zabieram maślankowca
icon_smile.gif
 

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Ja zabieram ten placek na niemal wszystkie spotkania i imprezy.. O, teraz czeka z rabarbarem na jutro, na wyjazd w czwartek tez piekę
icon_smile.gif
Cieszy mnie ogromnie, ze i Wam podpasował
icon_smile.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
O, z rabarbarem jeszcze nie robiłam
gruebel_2.gif

Tobatko - dajesz surowy, podprażony? Nie puszcza dużo soku?
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Akulka @ 24 May 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=707942O, z rabarbarem jeszcze nie robiłam
gruebel_2.gif

Tobatko - dajesz surowy, podprażony? Nie puszcza dużo soku?
Ja wcześniej pisałam że spróbowałam z rabarbarem zasypywanym cukrem przed pieczeniem... i że tyle soku puścił i (mimo odciśnięcia) się rozpaćkał w pieczeniu. Z surowym nie ma takich cyrków - wg mnie z surowym jest o wiele lepszy!
icon_smile.gif
 

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Z surowym, bo ja leniwa jestem
fiesgrins.gif


Carmel - apetyczne zdjęcie, ślinka cieknie!
icon_smile.gif



Ja właśnie w tym momencie pożeram kolejny kawałek mojego z rabarbarem
icon_smile.gif
Pyyycha... W środę na wyjazd tez robię i tez z rabarbarem
icon_smile.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Carmel, ale cudnie wygląda
mniam.gif
No to muszę z surowym koniecznie zrobić
daumen.gif
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
a ja zrobilam dzisiaj dla kolezanki ananasowo- truskawkowy, tez przepyszny...
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy