- Wrz 3, 2005
- 1,122
- 0
- 0
Placek owsiany wg. aga-a 
·60 g płatków owsianych ,
·2 białka,
·żółtko,
·łyżka otrąb,
·po 8 g orzechów arachidowych posiekanych i słonecznika,
·po 5 g rodzynek i żurawiny suszonej (pokroić na mniejsze kawałki)
·3 tabletki słodzika, soda oczyszczona, kropla aromatu
Płatki owsiane zalewam wrzątkiem i zostawiam na kilkadziesiąt minut . Oddzielam białko od żółtka i do żółtka dodaję nasiąknięte płatki, łyżke otrąb, sody, no i w aromat, orzechy, słonecznik, rodzynki i żurawinę. Mieszam to, a później dodaję białka ubite na (nie musi być bardzo sztywna) pianę. Teflon smaruję odrobiną margaryny i smażę na małym ogniu z dwóch stron na brązowy kolor.
p.s. pomysł podsunęła mi koleżanka, ale do tych proporcji doszłam sama- idealnie wszystko dobrane
jak bede robić następnym razem postaram się nie zapomnieć zrobić fotki
·60 g płatków owsianych ,
·2 białka,
·żółtko,
·łyżka otrąb,
·po 8 g orzechów arachidowych posiekanych i słonecznika,
·po 5 g rodzynek i żurawiny suszonej (pokroić na mniejsze kawałki)
·3 tabletki słodzika, soda oczyszczona, kropla aromatu
Płatki owsiane zalewam wrzątkiem i zostawiam na kilkadziesiąt minut . Oddzielam białko od żółtka i do żółtka dodaję nasiąknięte płatki, łyżke otrąb, sody, no i w aromat, orzechy, słonecznik, rodzynki i żurawinę. Mieszam to, a później dodaję białka ubite na (nie musi być bardzo sztywna) pianę. Teflon smaruję odrobiną margaryny i smażę na małym ogniu z dwóch stron na brązowy kolor.
p.s. pomysł podsunęła mi koleżanka, ale do tych proporcji doszłam sama- idealnie wszystko dobrane
jak bede robić następnym razem postaram się nie zapomnieć zrobić fotki