Goście zjedli i poszli. Bardzo dobre to ciasto, szczególnie na upały. Zrobiłam z porzeczkami czerwonymi z połowy porcji na małej blasze. Resztę surowego ciasta mam w lodówce, dokupię owoców i zrobię jutro. Mam nadzieję, że się dobrze przechowa.
Bardzo dziękuję za świetny i szybki przepis na smaczne ciasto!!!Przepis zyskuje coraz większe uznanie. To dla mnie miłe, Pozdrawiam Panią.
No i ja się skusiłam na to ciasto.![]()
Fajny bardzo ten spód krucho - drożdżowy, jeszcze takiego nie jadłam.
Generalnie ciasto bardzo smaczne, chociaz ja mam jedną uwagę - jak dla mnie zbyt słodkie, mimo, że zamiast przepisowych 30 dag cukru do bezy - dałam tylko 15 dag... No i do samego ciasta kolejnym razem też przynajmniej o połowę zmniejszę porcję cukru pudru. Ale ja tak mam, że wolę mniej słodkie.![]()
Myślę, że wkrótce wypróbuję z kwaśnymi owocami (może czerwoną porzeczką?).
Gusta bywają różne i na tym między innymi polega uroda życia. Moja żona także preferuje wyroby mniej słodkie. Pozdrawiam
Spróbuj z agrestem. Od wielu lat robię taki placek właśnie z agrestem. Wg mnie jest wspaniały. Ale jeśli agrest będziesz miała kwaśny, to też radzę uważać ze zmniejszaniem ilości cukru.
Cinka @ 17 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=705319Bardzo smakowity przepis i z pewnoscią go wypróbuję![]()
Szkoda tylko że przesympatyczny pan Zyglis od dawna nie zagląda na to forum
Cinko, Pan Zygmunt jeszcze do nas zaglada - to znaczy nie wiem czy On, w kazdym razie- Ktos z Jego konta.
Pan Zyglis ma zmieniony nik.
Kiedys o tym powiedzial-
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;#entry368932
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.