placuszki z truskawkami

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Placuszki z truskawkami
Mąka, 2 jajka, cukier waniliowy (nieduzo), truskawki w plasterki, zsiadłe mleko, odrobina mleka swiezego, pół łyzeczki proszku do pieczenia, skórka z 1 pomaranczy, kil;ka kropel cytryny
Smażyć nieduze placuszki

Podawać z musem – truskawki + maliny + syrop poziomkowy + cukier waniliowy

myszę dorzuciła Gaba <!--emoid:mrgreen:--><!--endemo-->
zdjęcie
UNvRjqT4kQoKYxak0X.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Z maslanka tez powinny wyjsc dobre, jak myslisz marghe? Bo zsiadlego mleka to ja nie uswiadcze...

Glodna jestem, ide robic placuszki
icon_smile.gif

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Noooo, ja tez nie wiem tak na pewno ;) Ale to kwasne i to kwasne, konsystencja podobna...

Powiem jak wyszly z maslanka ;) W koncu pancakes na maslance dobre wychodza :mrgreen:

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Tez pomyslalam o jogurcie
icon_smile.gif
Ale jakos mam wieksze zaufanie (w tego typu wypiekach) do maslanki, wiec wygrala ;)

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Bajaderko, maslanka ne 100% bedzie super, tak jak w Twoich pankejkach (swoją drogą to ja nie opowiadałam, ale zrobilam je w ... gofrownicy - ale pychota!!!)

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
No wlasnie, tez mi to przyszlo do glowy
icon_smile.gif

Ale w gofrownicy Malgosimi? :mrgreen: I jakie wyszly - bardziej jak gofry czy bardziej jak pancakes?

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Ja robiłam racuchy i na drożdżach (z mlekiem) i z proszkiem do pieczenia. I zawsze były pyszne i podobne do tych ze zdjęcia, tylko ja je posypuję cukrem puderm. Mleko, kefir, maslanka - nie ma znaczenia. Truskawki sie liczą w tym temacie! :lol:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy