Polewa kakaowa

Eklerek

Member
Mar 15, 2009
667
1
0
A gdyby zamiast kakao dać mleko w proszku? Bo chciałabym, żeby wyszła taka mleczna polewa..
lecker.gif
Muszę spróbować.

Eklerek

Member
Mar 15, 2009
667
1
0
Okaże się po wielkanocy, bo chcę nią polać tort z białą czekoladą. Aż chciałoby się zrobić w ten weekend, ale czasu brak.. : (

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
Dziadziuś ma dzisiaj urodzinki, więc zrobiłam mu torcik. Moim zdaniem, ilość jaka wychodzi z przepisu 4 łyżki cukru....itd jest niewielka. Wystarczyła tylko na pokrycie wierzchu niewielkiego serduszka.

Składniki i jakość polewy ok
cvety.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,785
4,842
113
To jest tak dobra polewa, że nie sposób jej zepsuć. Dodałam zamiast kakao pół niedużego opakowania advocatowej polewy Terravity do lodów, połowę przepisowego cukru i "kilka zestków cytryny"
icon_smile.gif
Jest lekko żółta, przezroczysta i świetnie pasuje do lekko cytrynowego smaku kremu w serniku z bitą śmietaną. Już pieknie zastygła.
icon_smile.gif

marta1982

Member
Kwi 18, 2009
43
0
6
Zrobiłam i będę ją już zawsze robić super wygląda po zastygnięciu. Polałam nią tort dla siostrzenicy i muffiny. Wchodzi na stałe do mojego repertuaru.

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Bardzo się cieszę że polewa przypadła wam do gustu
icon_smile.gif

Alll @ 6 Apr 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=843073Moim zdaniem, ilość jaka wychodzi z przepisu 4 łyżki cukru....itd jest niewielka. Wystarczyła tylko na pokrycie wierzchu niewielkiego serduszka.
Dziwne, mi zawsze tej polewy zostaje mimo tego że ją wyjadam prosto z kubeczka
icon_redface.gif

Ostatnio polewałam nią babkę z foremki keksowej, wierzch i boki dość obficie, a w kubeczku zostało mi więcej niż połowę porcji, zjeść nie dałam rady i resztę wyrzuciłam.

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Cinka @ 29 Apr 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=850616Bardzo się cieszę że polewa przypadła wam do gustu
icon_smile.gif

Dziwne, mi zawsze tej polewy zostaje mimo tego że ją wyjadam prosto z kubeczka
icon_redface.gif

Ostatnio polewałam nią babkę z foremki keksowej, wierzch i boki dość obficie, a w kubeczku zostało mi więcej niż połowę porcji, zjeść nie dałam rady i resztę wyrzuciłam.
Mnie też bardzo dużo wychodzi tej polewy
aż szkoda wyrzucać ale nie jestem w stanie zjeść tego co zostanie
icon_lol.gif

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
a mi za mało zawsze , wiec robie z podwójnej porcji,żeby na ciasto wystarczyło

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
bede robic tort testowy jesli wyjdzie to zrobie taki sam dla taty na urodziny. Tylko ze kurcze mam za duzo masy a biszkopt nie wyszedl za wysoki ;/ czy myslicie ze jak ostatnia warstwa bedzie masa i na to poleje polewa to zastygnie mi ona?

inula

Member
Lis 4, 2008
2,087
0
0
Pytanko, pytanko mam !!!!!
Wczoraj zrobiłam polewę na pierniki i została mi miseczka polewy. Wstawiłam do szafki. Teraz właśnie kończę ciasto serowo-orzechowe i chciałam polać je tą polewą. Czy mam ją z miseczką po prostu wstawić do ciepłej wody i podgrzewać aż zrobi się rzadsza?

(pytam, bo wczoraj poszłam bardzo późno spać, dziś od samego rana na nogach i już mi w mózgu się wszystko miesza
icon_sad.gif
)

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Późno trochę... ale odpowiadam - tak, polewę można powtórnie podgrzać do rozpuszczenia i nadmiar zuzyć na inne ciasto. Ważne żeby tylko jej nie zagotowywać, wystarczy podgrzać.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy