Polewa kakaowa

inula

Member
Lis 4, 2008
2,087
0
0
dziękuję Cinka
anbetung.gif

rozpuściłam w kąpieli wodnej na tyle aby była gładka, ale i tak się okazało, że musiałam dorabiać
icon_smile.gif

Ale przyznam - polewa jest super
daumen.gif
 

Kata-73

Member
Cze 11, 2007
92
0
0
Zrobiłam i opadła mi szczęka
eek2.gif
. Nie wierzyłam, że istnieje polewa, która jest jednocześnie miękka, lśniąca i na dodatek (dla mnie to chyba jest najważniejsze) nie brudzi. Piernik polany tą polewą można zawinąć w folię
icon_mrgreen.gif
. R E W E L A C J A!!!!!!!

Cinka, chylę czoła za ten przepis. Jeśli posiadasz więcej takich patentów to ja poproszę.
herzen.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Hehehe no nie wiem - wychodzi na to że ten patent jest najlepszy jaki mam
icon_lol.gif


Cieszę się że polewa zyskuje uznanie
icon_biggrin.gif
 

aleksaa

Member
Lut 17, 2008
23
0
0
polewa czeka na ciasto :D jest pyszna! i mega łatwa w wykonaniu! ja dodalam troche wiecej cukru bo za gorzka dla domownikow by byla... ;p
 

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
I ja robilam ta polewa - wlasciwie to maz
icon_smile.gif
i przydala nam sie do dekoracji ciasta Bounty oraz dekoracji tortu:



wlosy Dory sa z tej polewy tylko troche za bardzo ja przestudzilismy stad nie jest gladka i jednolita ale generalnie jest na 5
icon_smile.gif
Faktycznie latwo sie kroilo i nie kruszyla sie ani nie przywierala do noza. Zagosci u mnie juz na stale
icon_smile.gif
 

aguś25

Member
Lis 30, 2009
353
0
0
Cinko twoja polewa jest fantastyczna . Ciasto mi nie wyszło , ale za to Twoja polewa podratowała troszke jego smak . Nie ja jedyna , ale powiem , ze szczęka mi opadła
eek2.gif
i zawsze będe ją robiła. Ten jej połysk ......
anbetung.gif
Szok , szok. A to dla Ciebie :
cvety.gif
 

magdaa

Member
Mar 2, 2010
53
0
0
CIAPANE
widziałam zdjęcia cinki
Bardzo mi się podoba to ciacho ale nigdzie nie mogę znajść przepisu
icon_question.gif

a mam ochotę wypróbować ten przepis na polewę.
Proszę odpiszcie do świąt
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

 

magdaa

Member
Mar 2, 2010
53
0
0
Cinka @ 28 Mar 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=960223Bardzo proszę - oto przepis na ciacho o którym piszesz https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=901&hl=
icon_biggrin.gif

Powodzenia!
Cinka bardzo dziękuję za przepisik
anbetung.gif
anbetung.gif
przestudjowałam cały wątek mam nadzieję, że zaskoczę wszystkich w święta ( jak się uda oczywiście
rofl.gif
)
Kurczę już się nie mogę doczekać takiego smaka sobie narobiłam.
Aż mi ślinka leci
lecker.gif
jak patrzę na to twoje zdjęcie takie idealne.
Jakiego miodu użyłaś,że wyszło takie jaśniutkie?
Prepraszam,że zaśmiecam ten wątek.
wink.gif
ale polewę też zamierzam wypróbować.
wink.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Jakiego użyłam - nie pamiętam, różne kupuję ale napewno nie był to żaden ciemny miód - raczej lipowy albo akacjowy czy też wielokwiatowy. Ale. To nie rodzaj miodu ma znaczenie jeśli chodzi o kolor ciasta a moment wyjęcia z pieca! Zbyt długo pieczone będzie ciemniejsze i może być za suche - pilnuj pieca przy pieczeniu - koniecznie
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
u nas murzynek jest często, polewa oryginalna zbyt się kruszy jak podeschnie, wybróbuję tą
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy