JotHa @ 2 Feb 2011 napisał:
JotHa @ 3 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1085616Robiony totalnie na oko. Wyrastany (jest takie slowo ?!) tez krocej. Pieczony w dosc mokrej, jak u mnie 'atmosferze piekarnika'. Pewnie bochenek na tyle ladny, ze ciasto bylo bardziej geste.
Jak widac, da sie wyrastac chleb w zwyklym koszyku wiklinowym, byle pozapychac (za rada Dziuni, i nie umiejszajac - innych dziewczyn) dobrze koszyk maczka ziemniaczana.
A juz myslalam, ze mi zakwas umiera po stosowaniu maki razowej.Jak nie ma, jak jestJa nawet nie umiem zastąpic go jakimś innym słowem.![]()
A koszyka wiklinowego (tak gęsto tej wikliny aby było) tyż nie mam. Widziałam cos takiego w sklepie, tylko nie było to tanie. No i zaś nie kupię
A pieczesz na kamieniu, czy wyrzucasz po prostu na gorącą blachę ? Bo na kamień to tym bardziej nie mam szansy
hazo @ 3 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1085809Czy on jest z przepisu Tatter z pierwszej strony tego wątku? Pytam, bo dalej czytam coś o zaparzaniu mąki, a w przepisie Tatter nic się nie zaparza.
betsetse @ 3 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1085819była mowa o zaparzaniu ale dalej nie na pierwszej stronie.Tak też napisałam, że dalej ktoś pisał o zaparzaniu.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.