Ilona @ 6 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=634194Rozgrzany, rozgrzany.
Masa gęstniała w lodówce przez noc i w sumie dzien - piekłam wczoraj popołudniu a zarobiłam we wtorek po pracy.
![]()
![]()
Ano wlasnie, ona pewnie bardziej 'zmarzla' w lodowce, stad rozlanie w piekarniku. A w temp. pokojowej blaby rzadsza.
Ilona @ 6 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=634202Ale wcześniej ją wyciągnęłam.
Zamim sie ogarnelam, przebralam itd to mi z 1,5 h zeszło![]()
No nie wiem. Zalezało mi żeby mase wczesniej przygotowac a next dnia piec - braki czasowe.
Może dziewczyny które robiły cos podpowiedzą.Ja dużo nie pomogę bo moje tez się co nieco rozlały... Może nie aż tak jak Twoje, a z pewnością nie były takie okrąglutkie jak poprzedniczek... Nie wiem w czym lezy przyczyna, ale mi się z kolei wydawało, że może za duże te kulki lepiłam i dlatego się tak rozjechały... Wyszło mi podobnie jak Tobie - 41 sztuk...
Acha... "kleiłam" od razu po wyjąciu z lodówki... takie "na zimno"... chłodziłam ok 4h
Ilona @ 6 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=634172Nie wiem - moze tłuszcz nie taki
A nie dawałaś masła, tak jak w przepisie, tylko inny tłuszcz? Ja zawsze daję masło 82% tłuszczu.
Ilona @ 16 Dec 2007 napisał:
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.