Prince polo

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
ja scieram na tarce.
to ciasto odkad je zrobilam jest sztandarowym ciastem wszystkich imprez...
nie daje galaretki na gore, bo moj maz jest antygalaretkowy i jak widze, ze mi odrzuca na talerzyku cisnienie mi sie podnosi, a ze dbam o swoje zdrowie
icon_wink.gif
przestalam dodawac ta galaretke :-D

Alga

Member
Paź 4, 2005
62
0
0
Robiłam m.in. to ciasto na chrzciny swojego dziecka. Gościom bardzo smakowało, a doszukiwali się w masie orzechów i migdałów
icon_wink.gif

Pierwszy raz robiłam ciasto z kremówką i trochę miałam obaw, czy mi się za bardzo nie rozjedzie, ale skorzystałam z rad ingi_xx i udało mi się w prawidłowy sposób użyć żelatyny tak, żeby masa była zwięzła.
Dziękuję za przepis i wszystkie wskazówki pod nim.
fiesgrins.gif

Ostatni kawałek:
DSC_0180a.jpg

Załączniki

• DSC_0180a.jpg
    DSC_0180a.jpg
    90 KB · Wyświetleń: 0

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
milo mi, ze na cos sie przydalam
icon_smile.gif

nigdy nie jadlam tego ciasta, musze kiedys wyprobowac.

OT: Algo, na tym zdjeciu wygladasz jak moja przyjaciolka spod Lodzi, normalnie identycznie
icon_smile.gif

grabinka

Member
Mar 25, 2008
244
0
0
Będę robiła to ciasto po raz 3 (teraz mam zrobic na zamówienie komunijne) za każdym razem super wszystkim smakowało i stanowiło hit.Mam nadzieję,że tak będzie tym razem
icon_mrgreen.gif
.Dziękuje za przepis ,nadmienię jeszcze ,że przepisem podzieliłam się dalej.

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
ja niedam rady zrobic tego ciasta, bo u mnie w domu jak jest princessa albo prince polo to je od razu zjadam
icon_smile.gif
icon_smile.gif

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
To był mój tegoroczny imieninowy torcik. Użyłam jedno orzechowe i dwa mleczne Prince Polo XXL. Smak był intrygująco-uwodzący
icon_mrgreen.gif

Nic dodać nic ująć, po prostu mniamuśne ciacho!
lecker.gif

Pozwolę sobie zapisać Prince Polo do przepisów, które z pewnością jeszcze nie raz wypróbuję.

Moja mama już zapowiedziała powtórkę, a dopełniając swojego obowiązku załączam zdjęcie niech Wam smaka narobi
icon_mrgreen.gif

pricepolo.jpg

PS. Biszkopt robiłam z połowy porcji, a i tak wyszedł dość wysoki.

Załączniki

• pricepolo.jpg
    pricepolo.jpg
    117 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

pola

Member
Sty 6, 2008
18
0
0
Ja też robiłam, wyszło pyszniutkie. Tylko w przeciwieństwie do was miałam baaardzo dużo masy. Ale było pyszne.

Załączniki

• 2.JPG
    2.JPG
    94.1 KB · Wyświetleń: 0

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Chyba lepiej jesli tej masy jest wiecej.

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0

terjon

Member
Lip 22, 2007
767
0
0
Oświećcie mnie .Jakie to są prince polo classic( lub princessa) XXL .Chodzi mi o to,, classic( lub princessa)XXL".Czy to dotyczy wielkości ,wagi?Całe wieki nie kupowałam prince więc się nie dziwcie a chciała bym zrobic to ciasto bo wyglada pięknie.

terjon

Member
Lip 22, 2007
767
0
0
Oświećcie mnie .Jakie to są prince polo classic( lub princessa) XXL .Chodzi mi o to,, classic( lub princessa)XXL".Czy to dotyczy wielkości ,wagi?Całe wieki nie kupowałam prince więc się nie dziwcie a chciała bym zrobic to ciasto bo wyglada pięknie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy