Prosty i pyszny razowiec

Wrz 3, 2007
299
0
0
Ja z kolei piekę co 3 dni ciemny ciężki gracham wieloziarnisty na zakwasie.Jest bardzo smaczny i może leżeć w chlebowniku od piętki do piętki czyli calutki tydzień.Oczywiście pochodzi z maszyny.
Cały czas jet modyfikowany, aż będzie perfekcyjny.Ten ma 1,40 kg.Ot taki sobie.
Oto on: PICT0917.JPG
PICT0915.JPG
 

Załączniki

  • PICT0917.JPG
    PICT0917.JPG
    164.4 KB · Wyświetleń: 2
  • PICT0915.JPG
    PICT0915.JPG
    143.1 KB · Wyświetleń: 2

frigg

Member
Mar 23, 2006
774
1
0
Fanatyku - piękny chleb. Gratulacje - miło, że z nami pieczesz...
 
Wrz 3, 2007
299
0
0
Cały czas ,codziennie,ale poszukuję perpetum mobile,bo chleby na zakwasie z maszyny są dość trudne.
Chciałbym z Wami dzielić się przepisami ,ale dopiero wszystko jest w opracowaniu.
Ciasto jogurtowe ciemne z maszyny wygląda tak,nadmieniam,że bardzo szybko znika
PICT0907.JPG
i drugie
PICT0906.JPG PICT0911.JPG
Dobrej nocki
wink.gif
 

Załączniki

  • PICT0907.JPG
    PICT0907.JPG
    172.2 KB · Wyświetleń: 2
  • PICT0906.JPG
    PICT0906.JPG
    173.6 KB · Wyświetleń: 2
  • PICT0911.JPG
    PICT0911.JPG
    151.4 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Bea..."pierwsze koty za ploty"...wyglada na to, ze chleb wypieklas nalezycie...wielkie brawa ode mnie!

Hazo i Maryno....sliczne chlebki...ciesze sie, ze moj przepis sluzy za podstawe do dalszych eksperymentow
icon_biggrin.gif
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
tatter @ 24 Sep 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=589406Bea..."pierwsze koty za ploty"...wyglada na to, ze chleb wypieklas nalezycie...wielkie brawa ode mnie!
witaj Tatter!
wink.gif
fajnie ze znow jestes z nami
icon_biggrin.gif


chlebek powtorzylam tez w zeszla sobote i.... dopiero teraz zrozumialam co znaczy 'zeby nie przerosl'...
mam wiece nadzieje ze ten nastepny bedzie juz naprawde ok
icon_wink.gif

(bo ten drugi mi sie troche 'zapadl'...
icon_redface.gif
)
raz jeszcze dzieki za wszystkie rady!!
bussi.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Alez bardzo prosze Bea i zycze Ci udanych wypiekow!
icon_biggrin.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Chleb bardzo pyszny
daumen.gif

Nie wiem dlaczego wczesniej go nie piekalm?
icon_rolleyes.gif

Nie mialam z nim zadynch problemow. Bardzo ladnie wyrosl, nie pekl mi w ogole- czego sie obawialam...
( kiedys pieklam jakis chleb zytni w keksowce, to bardzo pekl mi po boku i balam sie, ze z tym razowcem bedzie podobnie
icon_wink.gif
)
Na szczescie wyszedl sliczny, z chrupiaca skorka, a zarazem miekki, z dziurkami i pyszny
icon_biggrin.gif

Tatter- bardzo dziekuje za przepis
bussi.gif
cvety.gif
anbetung.gif
- ktory bardzo polecam
icon_lol.gif

Oczywiscie przepis zapisuje do niejednokrotnej powtorki
icon_wink.gif

bussi.gif
Dziekuje
icon_biggrin.gif


PICT0013.JPG
 

Załączniki

  • PICT0013.JPG
    PICT0013.JPG
    114 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
WOW! Caritko, ale cudny! Ja tez go pieke na okraglo, na zmiane z Liskowym SF na zakwasie.
Tetter, dzieki po raz kolejny za przepis.
icon_smile.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Caritko...cudo!!!
Wasze zdjecia i wpisy...sa prawdziwa inspiracja!!!
Bardzo sie ciesze, ze chleb Wam smakuje!
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,196
2,748
113
Mnie nie kipiał, ale ja z całej porcji piekę w keksówce 30 cm, a w keksówce 25 cm piekę z 3/4 porcji.
 

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,226
0
0
No właśnie tak też mi się wydawało,że ta blaszka jakas nie taka ale ja dzisiaj jestem do niczego i stwierdziłam,że jest ok.Grunt,że chleb jest upieczony bez żadnych niespodzianek,bo musiałam go rozkroić żeby się przekonać czy ma jakiś środek
icon_mrgreen.gif
,czy wszystko wykipiało,ale ok.,może póżniej się postaram o jakieś zdjątko
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Wykipial???
Iwona ...Ty sie przyznaj lepiej czym karmisz swoj zakwas
icon_wink.gif
 

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,226
0
0
tatter @ 2 Oct 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=595046Wykipial???
Iwona ...Ty sie przyznaj lepiej czym karmisz swoj zakwas
icon_wink.gif
No nie drożdżami,ale faktycznie kupuję mąkę żytnią 720 w auchanie,a tą którą teraz dokarmiam zakwas to nowa dostawa,więc to może taki efekt,że chleb kipi,zakwas wariuje i ganiam go po lodówce no sama juz nie wiem,grunt to nie wpadać w panikę,i cieszę się,że wszystko pracuje jak trzeba,super przepis
daumen.gif
według mnie niezawodny
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Bynajmniej nie drozdze mialam na mysli...
icon_wink.gif
 

adria21

Member
Cze 7, 2007
133
1
0
No to ja sie pochwale choc nie wiem czy mam czym
icon_smile.gif

Upieklam pierwszy swoj chlebek w zyciu
icon_smile.gif


 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy