iwona44 @ 21 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=544199No niestety chwalić się nie mogę,aparat pojechał na wakacje,a chleb no cóż nic dodać nic ująć,bo skoro takie dwie lewe ręce do pieczenia jak ja dają radę to już o czymś świadczy,w każdym bądż razie jak dla mnie to jest prawdziwy razowiecBardzo sie ciesze... a propos...kazde rece do pieczenia chleba dobre, nawet dwie lewe!!!
Bea73 @ 21 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=544166pytanie a propos demerary : czego innego moge uzyc?? czy "zwykly" brazowy cukier sie nada??
uzyj cukru trzcinowego, nierafinowanego najlepiej...
tatter @ 21 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=544205uzyj cukru trzcinowego, nierafinowanego najlepiej...dziekuje bardzo! tak zrobie!! bo przymierzam sie do Twojego razowca w przyszlym tygodniu... tylko najpierw musze zrobic zakwas... i to bedzie moj pierwszy zakwas!!! az sie boje...![]()
jeszcze tylko pytanko na koniec : czytalam juz jakis czas temu w innym watku, ze zakwas moze uszkodzic powloke wiaderka maszyny... czy tak sie dzieje jesli chleb na zakwasie piecze sie w maszynie?? czy jesli bede tylko wyrabiac to tez moze sie tak zdarzyc??musze przyznac, ze troche mnie to niepokoi...![]()
![]()
Bea73 @ 22 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=544395jestem pewna ze taki Kitchen Aid baaardzo ulatwil by mi zycie (no a przynajmniej wypieki...)
Do tego chleba jest nieprzydatny - do innych i owszem.
hazo @ 22 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=544397Do tego chleba jest nieprzydatny - do innych i owszem.no wlasnie, do tych wszystkich "innych"![]()
![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.