- Gru 22, 2004
- 5,158
- 531
- 113
mirabbelka @ 5 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=576655hmm, jak musisz wyjsc na dlużej, to moze, tak myśle.. wstaw go znowu do lodowkitam przynajmniej nie skwasnieje zbyt mocno, a jest szansa, ze jednak sie ruszy.![]()
w końcu łaski nie robi...
Skoro mistrzyni tak radzi to na pewno wie co mówi ,w takim razie zastosuję się do rady,serdeczne dziękijak już będzie po wszystkim nie omieszkam poinformować o efektach![]()
mirabbelka @ 5 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=576665chleby na zakwasie mocno himeryczne sa, czesto sporzadzane wg tej samej receptury roznia sie znacznie czasami wyrastania, smakiem (nie mowie juz o konsystencji bo ta zalezna od maki) i na koncu wygladem. ale to jest w nich piekne i inspirujace wg mnie.Jeszcze się nie znamy,ale od dłuższego czasu spoglądam na Twoje wyczyny piekarskie i można by powiedzieć że swój pierwszy chleb i zakwas zawdzięczam właśnie Tobie.Nie mam tyle cierpliwości i czasu na takie wyczyny chlebowe chociaż od roku próbuję różnych sposobów by osiągnąć perpetum mobile i jak go prawie osiągnąłem poszukując nowych inspiracji to cofnąłem się w czasie i startuję od początku.Na początek ograniczę się do przepisów na urządzenie do pieczenia chleba gdzie moim zdaniem chleby typu gracham czy ciemny razowiec wychodzą kosmicznie dobrze bez większego nakładu pracy,potem zaś przejdę na pieczenie w piekarniku bo nie dostałem w spadku po Babci pieca chlebowego.Zaglądnij czasami do mnie -WYŁĄCZNIE Z MASZYNY będę starał się tam coś stworzyć dla ludzi chętnych zrobić coś dla dobrego samopoczucia i zdrowia przede wszystkim właśnie takim urządzeniu gdzie ludzie zabiegani nie mają czasu na to co dawno zapomnieli- dobrego,zdrowego domowego chleba powszedniego.Twoje uwagi będą dla mnie gratisową lekcją nauki, a wiedzę trzeba stale pogłębiać.Pozdrawiam i życzę nowych udanych wypieków.Twoja Stronka Domowa zarąbiasta oby tak dalej.
MASZYNOWY FANATYK @ 5 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=576689.....od roku próbuję różnych sposobów by osiągnąć perpetum mobile i jak go prawie osiągnąłem poszukując nowych inspiracji to cofnąłem się w czasie i startuję od początku....tatter @ 5 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=576714niestety nie wiem w jaki sposob odniesc Twoja wypowiedz do watku, w ktorym zostawiles wpis ...
Może to miało być wpisane na forum dla fizyków![]()
Przepraszam ale mnie to troszkę rozbawiło![]()
Maszynowy - witamy w krainie inspiracji smaku![]()
MASZYNOWY FANATYK @ 5 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=576689WYŁĄCZNIE Z MASZYNY będę starał się tam coś stworzyć dla ludzi chętnych zrobić coś dla dobrego samopoczucia i zdrowia przede wszystkim właśnie takim urządzeniu gdzie ludzie zabiegani nie mają czasu na to co dawno zapomnieli- dobrego,zdrowego domowego chleba powszedniego.hmmm... bo wg Ciebie chlebek z maszyny ma smak dobrego, zdrowego, domowego pieczywa??takieg o tradycyjnym, niepowtarzalnym smaku??![]()
moge sie tylko zgodzic - jako uzytkowniczka - ze jest to jakis tam sposob dla ludzi zabieganych (albo dla takich po "zakwasowych przejsciach") ale z pewnoscia nie zastapi wypieku metoda tradycyjna...![]()
iwona44 @ 5 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=577053Tak czy inaczej chlebek wyszedł ok.Cieszymy sie!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.