polonistka
Member
- Mar 26, 2008
- 1,963
- 0
- 36
tatter @ 10 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=863310Gucio, swietne! Widze, ze musisz "kochac" ten "Tatterowiec" bardzo...Tatter, masz rację. To za jego prostotę, akceptowanie zmian i ... zawsze się udaje![]()
![]()
Dziękuję za przepis![]()
jaca19665 @ 20 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=884699witam jestem tu pierwszy raz zabieram się do chlebka jak sujka do wyprawy za morze ale zakwas pracuje i czeka więc..... mam tylko jedno pytanie jeśli ktoś może odpowiedziec czy do przepisu tatera pyszny razowiec mogę zamiast mąki pszennej chlebowej dodac mąke pszenną razową lub pszenną graham ?jaca19665, możesz dodać pszenną razową (2000) lub gracham (1850) - wyjdzie może mniej pulchny ale za to zdrowszy. Pewnie trzeba dodać więcej wody (lub maślanki lub kefiru lub ...). Możesz eksperymentować. Ja mieszałem pszenną (850 lub 650) z innymi mąkami. "Najładniejszy" wychodzi z pszennej chlebowej![]()
jaca19665 @ 4 Sep 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=889236mam pytanie bardzo ważne jak ktoś czyta ten post to prosze o odpowiedż razowiec tatter z przepisu na 1 stronie na jaką jest blaszke mam 2 keksówki 26 cm.W keksówce 26 cm ale szerokiej na ok. 11 cm spokojnie się zmieści, w węższej takiej typowo "ciastowej" raczej nie. Zasadniczo nieywrośnięte ciasto powinno wypełniac keksówkę najwyżej w 2/3, a lepiej jak zajmuje tylko połowę formy, wtedy ma wystarczająco dużo miejsca do rośnięcia.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.