joannas @ 23 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1079761Mój chleb sie piecze. Stanowczo nie nadawał się na uformowanie bochenka, więc piecze się w formece. Chyba mój zakwas był za rzadki.joannas, z tym formowaniem w bochenek to nie jest taka oczywista sprawaKonsystencja na pewno nie jest do przelewania a raczej do przełożenia. Często koryguję płynną konsystencję przez dodanie mąki żytniej 1400.![]()
Z niecierpliwością czekam na Twój wypiek![]()
Gucio @ 16 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1076341... i ponownie zapachniało w całym domu
Pokaż załącznik 60144Wyszedł fantastyczny i wygląda tak jak ten twój Guciu.![]()
Dałam mu rosnąć o godzinę dłużej w pierwszym rosnieciu, a zakwas jak mówiłam miałm zwykly zytni. PYCHA!
owieczka @ 28 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1082810upiekłam i bardzo mi smakuje:Za wczesnie , ptaszku, tfu! owieczko, za wczesnie go pokroilas! Daj mu odleżeć te 24 h, albo i 48 w chlodzie....
A poza tym - gratulacje!
qd
owieczka @ 29 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083127poczekałam z dalszym krojeniem przez noc i teraz wygląda tak:O toż to!
qd
nikka @ 29 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083045Guciu, wklejam dla Ciebie zdjęcie z dzisiaj rano
[ten sam chleb co wczesniej prezentowany na zdjęciach, tylko już mniej mokry]Owieczko, bardzo dziękuję za zdjęcia wspaniałego chlebka. Właśnie taki powinien być![]()
![]()
A te kromki, po nocy są wzorcoweRozumiem, że teraz będziesz także wielbicielką chlebków żytnich![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.