enda____ @ 20 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=663876można by uformowac takiego jednego wiekszego placka (wielkosci dna patleni) i uzyc jako spod do pizzy? jak myslicie?Tzn co, chcesz zamiast piec usmaztyc, położyć nadzienie i zajadać jak pizzę?
Można, tyle, ze to z pizzą bedzie miało mało wspólnego, raczej tylko z wyglądu będzie ja przypominało, bo smak kompletnie inny. I wcale nie mówię, że zły, ale inny
Ja uwielbiam takie małe placuszki na to kładę salami i mozzarellę i wcinam aż mi się uszy trzęsą <czasami sosem chilli poleję ;>>. Niebo w gębie.
Aha... Naprawdę ważne jest dodanie tej soli i cukru <ja dodaję więcej niż po szczypcie>, bo w sumie razem świetnie się komponują smakowo. Do ciasta można tez dorzucać zioła, pieprz i inne przyprawy. Za każdym razem można smak urozmaicić sobie
enda____ @ 20 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=663876można by uformowac takiego jednego wiekszego placka (wielkosci dna patleni) i uzyc jako spod do pizzy? jak myslicie?Chyba już szybciej jako chlebka pita - ciasto tak fajnie puchnie w środku że żadnego problemu nie ma by stworzyć wewnątrz kieszonkę do nadziewania.
Akulka @ 20 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=664049Tzn co, chcesz zamiast piec usmaztyc, położyć nadzienie i zajadać jak pizzę?
Można, tyle, ze to z pizzą bedzie miało mało wspólnego, raczej tylko z wyglądu będzie ja przypominało, bo smak kompletnie inny. I wcale nie mówię, że zły, ale inny
Ja uwielbiam takie małe placuszki na to kładę salami i mozzarellę i wcinam aż mi się uszy trzęsą <czasami sosem chilli poleję ;>>. Niebo w gębie.
Aha... Naprawdę ważne jest dodanie tej soli i cukru <ja dodaję więcej niż po szczypcie>, bo w sumie razem świetnie się komponują smakowo. Do ciasta można tez dorzucać zioła, pieprz i inne przyprawy. Za każdym razem można smak urozmaicić sobieCinka @ 20 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=664232Chyba już szybciej jako chlebka pita - ciasto tak fajnie puchnie w środku że żadnego problemu nie ma by stworzyć wewnątrz kieszonkę do nadziewania.dziekuje za odpowiedz
asika @ 21 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=837600kurcze, jak ja czytam te przepisy? przeciez nie mam kefiru ani maslanki, czy moge uzyc smietany? badz jogurtu?Asika, tu chodzi o bakterie z kefiru ( kwaśnego mleka) które powodują, że soda spulchnia ciasto. Z maślanką rosną kiepsko, może już lepiej spróbować z jogurtem, bo - nigdy nie spotkałam przepisu gdzie soda rozpuszczona byłaby w śmietanie. Ale jak chcesz- eksperymentuj)
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia