Przepis na ciasto z whisky

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Przepis pochodzi z mojej nowej książeczki pod wielce obiecującym tytułem: " Przez żołądek do serca mężczyzny" Ewy Oranowskiej-Lasockiej.
Jeśli uważacie, że wpisałam go w nieodpowiednim miejscu, proszę moderatorów o przeniesienie.
Ale nie mogłabym z czystym sumieniem wpisać tego przepisu w wątku "Niewypróbowane"....
Alors:
Przepis na ciasto z whisky.
1 kostka masła
2 szkl cukru
1 łyżeczka soli
2 jajka
1 szkl suszonych owoców
1 szkl orzechów
sok z całej cytryny
proszek do pieczenia
3-4 szkl dobrej whisky
Przed rozpoczęciem mieszania skladników sprawdź, czy whisky jest dobrej jakości.Dobra... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp utensylia kuchenne. Przed przystąpieniem do wykonywania ciasta jeszcze raz sprawdź, czy napewno whisky jest taka jak trzeba... by być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe. Powtórz tę operację.
Następnie przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę , dodaj łyżeszke sukru i ubijaj dalej. W międzyszasie snuff zzzprawdź czy whisky jest napewno taka jak tszszeeba. Najlepiej wypijając kolejną szszszklaneczkę. Otfusz kolejną butelkę whisky, jeśśśli musiszszsz i spróbuj, czy jest taka sama jak popszednja. Wszuś do mniski dwa jajka, obje szklanki z owosami i upijaj je mikserem. Sprawś jakoź łiski żepy potem gośśśsie nie mufili sze jes trojonca. Wszuś do miski szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz fszystko jedno so, fsumje fsale nie ma snaszenia so fszusisz! Fypij sały sssok sytrynnnowy. Fymieszaj fszysko z oszechami i sukrem. Fszysssko jedno szym i fszuć monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasssto na plache piesyka. Ustafff ko na 350 stofni, potem saaamknij źwiszki. Sprawśśś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iśśś spaśśś. Przed saśśśnięciem fesfij stasz poszarną!

Bardzo polecam!!! Nie musi być whisky, mogą być zamienniki ale koniecznie wysokooktanowe!!!
banana.gif
banana.gif
banana.gif
banana.gif
banana.gif

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Hmm....
Doszłam do wniosku, że chyba się starzeję i utraciłam poczucie humoru. Taki pijacki bełkot nijak mnie nie śmieszy.....
gruebel_2.gif

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Stare, od ładnych kilku laty krąży w necie
icon_wink.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Joanna @ 4 Apr 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=685951Hmm....
Doszłam do wniosku, że chyba się starzeję i utraciłam poczucie humoru. Taki pijacki bełkot nijak mnie nie śmieszy.....
gruebel_2.gif
Joanno, to i ja jestem kompletnie pozbawiona poczucia humoru, bo ciągle się zastanawiam "kiedy będzie to śmieszne"?
Pijacki bełkot nie jest śmieszny a żałosny.

Myślę, że należy ten wątek wykasować.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,781
4,839
113
Jestem decydowanie za.

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Proszę bardzo, usunę tylko nie wiem jak. Albo proszę moderatorów o usunięcie.

alice

Member
Wrz 13, 2004
857
0
0
A może by ewentualnie przenieść do tego wątku z dowcipami hard?

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
No własnie, nie podobają mi się takie drastyczne "NIE"! De gustibus...... Moderator przeniesie i po sprawie, a Samanta złych intencji raczej nie miała.....

Cynamonna

Member
Lut 16, 2008
2,605
0
0
Sam przepis może nie być zły. Samanto, napisz go "po ludzku" i będzie OK. Powinnaś mieć opcję "Edytuj" albo "Zmień" u dołu swojego posta.

pantera

Member
Lut 24, 2008
210
0
0
Kobiety wrzuccie na luz. Przeciez to dowcip jest i tyle. Forma jak forma ,coz w dowcipach wszystkie chwyty dozwolone nawet slowa niecenzuralne.Nie zauwazylam w watku z kawalami aby tam ktos tak sie burzyl.Eee...szukanie dziury w calym.

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Ależ nikt się nie burzy i nie szuka dziury w calym! Pozwoliłam sobie wyrazić po prostu swoje odczucia...
Dla mnie pijacki bełkot (zwłaszcza w kobiecym wykonaniu) nie jest śmieszny, a żałosny i żenujący...

W wątku z dowcipami bym tego nie zrobiła, bo po prostu do niego nie zaglądam...
icon_smile.gif
icon_mrgreen.gif

Choć nie uważam, że w dowcipach wszystkie chwyty są dozwolone, zgadzam się z Imamcią - DE GUSTIBUS....
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy