Ptysie z kurczakiem*

madziawoj

Member
Lut 27, 2008
245
0
16
Zrobiłam już drugi raz. Wyszły pyszne, chrupiące ptysie ze wspaniałym wilgotnym od topiącego się sera kurczakowym nadzieniem. Nie miałam selera, ale dodałam natke pietruszki, przez to nadzienie zyskało apetyczny kolor:)
Polecam na imprezy, wszystkim bardzo smakuje!
 

Załączniki

  • ptysie2.jpg
    ptysie2.jpg
    53.8 KB · Wyświetleń: 0

o.baby06

Member
Mar 9, 2010
44
0
0
Zrobiłam na dzisiejszą uroczystość rodzinną. Wszyscy goście byli zachwyceni. Nie obyło się jednak bez wpadki. Pierwszą partię ptysiów zgodnie z komentarzami niektórych Cinek upiekłam w formie muffinkowej i okazały się jakieś takie wilgotne i ugniecione. Musiałam zrobić jeszcze jedne na blaszce z piekarnika i te wyszły już takie jak powinny.
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Dziś powrót do "korzeni"...
icon_mrgreen.gif
tyle lat ich nie jadłam...
Kuszę...
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: