Czy tą babkę da się zjeść bez obrzydzenia, no wiecie to w końcu przepis Pucha, a Łun zawsze coś przefajnuje!?Moje Gotowanie Numer Specjalny Nr 2/2005
Najlepsze dania z warzywami
Keks z papryką i szynką
1 1/2 szkl mąki
opakowanie suszonych drożdzy
1/2 szkl białego wytrawnego wina
1/2 szkl oleju
2 strąki czerwonej papryki
10 dag szynki
4 jajka
10 dag startego żółtego sera
10 dag pestek słonecznika
po szczycie suszonego tymianku, majeranku i soli
.....
Sini czy to przepis Pucha - Pimpucha?Autorstwo przepisów w tym dodatku nie jest znane![]()
Ale, imho, oba są dobre, a różnią się tylko przecież dodatkami i ich ilością
Rób, ja też wykonam w najbliższym czasie
Hazo a udało się Wam ją zjeść, jakoś nic nie napisałaś o walorach smakowych?Udało się. Oczywiście nie całą, bo ja jestem singiel.Dlatego robiłam z połowy porcji i piekłam w malutkiej foremce. Mnie trochę nie pasuje, że ona z wierzchu jest chrupiąca, tak jak chleb, wolałabym miękką, dlatego następną spróbuję upiec w niższej temperaturze. Robiłam wg opisu Smoka, tzn. wszystko razem do miksera. I jeszcze jedno. Moja wyszła bardzo tłusta z wierzchu. Albo to sprawa oliwy, albo tego, że nie dałam szynki tylko salami, które jest bardziej tłuste niż szynka konserwowa. Chociaż pewnie miało tak być, skoro autor wyraźnie zaznaczył, żeby niczym nie smarować foremki. Ale ogólnie jest w porządku.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.