Sini, dzięki, naprawdę dla Waszych opinii chce się robić, nie wyłaczając tempa znikania poszczególnych wyrobów u mnie w domu![]()
Wariacja na temat kremówki sezonowa z truskawkami - zamiast dżemu (mam nadzieje, że Puchu nie obrazi sie na moje wariacje)
Robiłam na imieniny dla Przyjaciółki, rewelacja!!!!
W przekroju zdjęcia niet, bo na imprezie było mi głupio aparat wyciągac, a potem to juz nie było czego fotografować
Wuala, oto ciasto:
A dlaczego mialbym sie obrazac. Gratuluje pomyslowosci. Pewna moja znajoma kiedys miala ciasto juz wyjete z pieca. Z troska stwierdzla, ze dzem z cz. porzeczki po otwarciu sloika okazal sie byc slodki. Pamietala jednak, ze powinno sie do tego brac kwaskowy. Zastapila go odwaznie powidlami sliwkowymi i wyszlo wspaniale. Truskawki w Twoim wydaniu to najautentyczniej sam najlepszy smak. Bo i sezonowe i kwaskowe. Masz moja lapke w uznaniu
Malgosiu, ciasto jest po prostu smaczneNie, nie jest jakies niezwykle o zaskakujacym smaku - ale polaczenie goryczki kremu z miekkoscia i slodycza ciasta i slodka cierkoscia dzemu daje bardzo przyjemny efekt smakowy
Znacznie lepsze nastepnego dnia!![]()
Co do ciasta - czesc biszkoptowa jest niesamowicie mieciutka i puszysta, beza nie jest z tych twardych - jest piankowa i razem tworza dosc interesujaca konsystencje...
To jest po prostu torcik biszkoptowy, leciutki i troszke inny niz tradycyjne, latwy do zrobienia i bardzo efektownyBardzo polecam
![]()
Puchu, w Twoich ustach taka pochwała![]()
![]()
![]()
lecę do garów, dostałam skrzydeł. Ja generalnie nigdy nie lubię robić wszystkiego pod dyktandozawsze muszę swoja szpilę wstawić
Ja się przymierzam do tej kremówki już od dawna, ale jakoś odwagi mi brak(też mam książeczkę puchatkową )
Nie mam książeczki ale też się bojam![]()
Ja się przymierzam do tej kremówki już od dawna, ale jakoś odwagi mi brak(też mam książeczkę puchatkową )
Nie mam książeczki ale też się bojam
Zal Ci 24 zl, czy zwyczajnie mnie olewasz?![]()
Zal Ci 24 zl, czy zwyczajnie mnie olewasz?
Nie widzę jej na półkach, proste?!
Nie widzę jej na półkach, proste?!To gdzie Ty znowu teraz mieszkasz?Kazda ksiegarnia prowadzaca Proszynski-ego & Ska powinna to miec. W koncu poszlo w swiat 10 tys.
Jutro bede w Warszawie to Ci kupie Chyba, ze Ci Twoj zabroni tej lektury![]()
Nie widzę jej na półkach, proste?!To gdzie Ty znowu teraz mieszkasz?Kazda ksiegarnia prowadzaca Proszynski-ego & Ska powinna to miec. W koncu poszlo w swiat 10 tys.
Jutro bede w Warszawie to Ci kupie Chyba, ze Ci Twoj zabroni tej lektury
Nie kupujściągnę ją sobie Osłem
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.