Puchatkowa Kremówka Kardynalska

Puchatek

Member
Wrz 24, 2004
3,395
0
0
przecież o zwykla miekka beza
za wysokiej nie- moze wlasnie za niska, bo nie wysuszyla sie dobrze, tylko pozostala taka miekka i gumowata- a moze to o to chodzi, tylko mi nie podeszla...hm...ale jedno wiem- na pewno nie byla taka jak na zdjeciach na pierwszej stronie. Ciasto za jakis czas powtorze i zobacze czy sie cos zmienilo.
Moje przypuszczenie: chyba za krótko ubijasz białka z cukrem :gruebel:
W tym cieście masa bezowa nie ma być wysuszona, bo podczas tak krótkiego zapiekania nie ma na to szans. Tak ma być

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
CYTATMoje przypuszczenie: chyba za krótko ubijasz białka z cukrem
W tym cieście masa bezowa nie ma być wysuszona, bo podczas tak krótkiego zapiekania nie ma na to szans. Tak ma być
Dzieki Puchatku, dzieki Malgosimi- teraz czuje sie zobowiazania do szybkiej powtorki ;)

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Ale ta beza jest super! Ona się po prostu rozpływa w ustach, jak całe ciasto, mniam

Liska

Member
Lis 27, 2004
3,631
0
0

Puchatek

Member
Wrz 24, 2004
3,395
0
0
Ale ta beza jest super! Ona się po prostu rozpływa w ustach, jak całe ciasto, mniam
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :anbetung:
Mam na składzie jeszcze parę dlotowych przepisów
Znajdą się w mojej nowej książce planowanej w księgarniach na przed Świętami 2007 :mrgreen:
No nareszcie! A gdzie Ty byłeś, jak Cię ni było. Puchatku?
Nadal mnie "nie ma" bo choruję. Od 31 lipca idę znowu do szpitala
icon_sad.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Puchu nie bądź rura i nie pękaj, trzymam kciuczki :lol:

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
A tak wygląda moja-nieco zmodyfikowana- kremówka,z tym że zdjęcia zrobiła moja siostra cioteczna czyli Komarka:

485252.jpg

485253.jpg

Modyfikacja polegała na tym,że do śmietany nie dodawałam cappuccino i na masę wyłozyłam borówkę amerykańską,a na wierzch jeszcze porzeczki czerwone i melisę.Nie uzyłam też dżemu porzeczkowego ale galaretkę z czerwonej porzeczki.Ciasto lekkie i pyszne,znika błyskawicznie

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
dziuniu :shock: :eek: padam na kolana...

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Piękne, cudowne, artystyczne i wogóle same ochy i achy ze mnie wypłynęły :shock: :shock:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
CYTATzdjęcia zrobiła moja siostra cioteczna:
Dziuniu, ja dobrze kojarzę- Komarka?

Ciasto pierwsza klasa. Zdjęcia całkowiecie profesjonalne, nadają się do publikacji

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Dziuniu, ja juz chwalila, super!
Powiedz mi tylko jaką koncowka wycisalas smietane oraz ile tam jest warstw, dwie czy w srodku jest jeszcze trzecia?

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
CYTATDziuniu, ja dobrze kojarzę- Komarka?
tak tak,zaraz poprawię
icon_smile.gif

CYTATPowiedz mi tylko jaką koncowka wycisalas smietane oraz ile tam jest warstw, dwie czy w srodku jest jeszcze trzecia?
końcówka gwiazdka prosta 12 ząbków średnica 16 mm,są dwie warstwy ciasta i dwie śmietany-to co widać na drugim zdjęciu przy dole brzegu to niechlujstwo ;) czyli nieodcięte do końca resztki paska bezowego po prostu
icon_smile.gif

Dziękuję wszystkim za pochwały w imieniu Komarki i swoim
icon_smile.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
CYTATniechlujstwo
:dump: :dump: :dump: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nie zartuj, jest cudnie wykonana! Ja mialam 9 pasow... robilas z tej samej proporcji skladnikow czy mniejszej?

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
A ja bez kolacji... :roll:
Bez śniadania... :roll:

Bosz... Dziuniu... :mniam:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy