Puchatkowa Kremówka Kardynalska

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Sini, bo ja mam obsesję tego zdjecia...

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Wczoraj popełniłam. Nie powiem, jak zwykle zrobiłam "po swojemu". Krem dośrodka był z samej śmietany z zagęstnikiem, Wierzch udekorowałam kremem z capucino. Dżem z czarnej porzeczki do środka.
Wszystkim smakowało. Jest naprawdę lekkie i fajnie się prezentuje na stole. A oto i moje wypociny:

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Aha, zrobiłam z podwójnej porcji, wyszła mi cała blacha w piekarniku. Wierzch udekorowałam w smietanie, bo to miało "robić" za tort.
Żóltka z jajkami dla pewności ubiłam na parze. Naprawdę polecam, bo wykonanie nie jest trudne.

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Do jakiej wielkości? Sorry Kamila, ja zawsze na końcu dostrzegę :dump:

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Sie wie, sie robi :mrgreen:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
REWELACJA :shock:

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Wg mnie w smaku też super ja się obżarłam jak bąk! :mrgreen:
A naprawdę pracy przy niej nie jest dużo. Piecze się szybko, bałam się tych pasków na blasze, jak sobie poradzę, kombinowłam, że może użyję wyciskacza to kremów (rękawa), ale łyżką poszło sprawnie. Najpierw rozłożyłam bezę, a pomiędzy nią ciasto, a potem to miodzio z boczkiem :mrgreen:
POLECAM!!!

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Ale jakim cudem przeniosłaś to delikatne cudo z blaszki na talerz? :shock:

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Robiła tak, jak Kamila opisała: przecięłam nożyczkami na blaszce razem z papierem do pieczenia i siup na talerz, papierem do góry, potem zerwałam papier, dżem, śmietana i druga warstwa tak samo i jeszcze na koniec trzecia>potem "obsmarowałam" wszystko smietaną i jeść, jeść, jeść :mrgreen:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Jestem pełna podziwu :shock: i zaskoczonam :shock:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Wasze zdjęcia wypieki są milion razy lepsze niż z wydawnictwa! :shock: :cheers:

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
CYTATWasze zdjęcia wypieki są milion razy lepsze niż z wydawnictwa!

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Imamciu jaka tam zaraza :dump: :lol: jak widać na zdjęciu te modyfikacje wyszły wspaniale i ciasteczko cudowne, nic tylko chylić czoła i zazdrościć, że ja nie posiadam takiej inwencji twórczej :mrgreen:

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
:oops: :oops:
eee, skromnam, bo przy swoich głodomorach dużo czasu w kuchni przebywam :mrgreen: , to po prostu kwestia wprawy, ale miło jest byc połechtanym na swoim ego :mrgreen:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy