"Bridge rolls"-buleczki drozdzowe

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
No tak, ale zawsz eużywałam oetkera a tera kupiłam saf-instant ... ale z żywych tej firmy zawsze byłam bardzo zodowolona...

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Możesz piec z mąki typu 650 albo 720. Albo po prostu z jakiejkolwiek pszennej o zawartości białka co najmniej 10% .
Właśnie sie wyrabiają, zupełnie zapomniałam o tym przepisie, a te bułeczki są takie pyszne. Nie chciało mi się bawić z miękkim masłem i po prostu je rozpuściłam.

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Schrupałabym jedną
mniam.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Lisie, cudne!

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Mmmm...Lis, piekne buly! Robisz je czesto? U mnie przynajmniej raz w tygodniu, maja taki niezobowiazujacy smak i pasuja do wszystkiego.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Ostatnio nie, bo zupełnie o nich zapomniałam, zresztą jak mąż wyjeżdża tracę zapał do pieczenia
icon_wink.gif
Ale właśnie nastąpił ich wielki powrót i widzę u siebie początki uzależnienia. Są pysznie maślane.

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Gdzie w Warszawie kupujecie mąke chlebową? Ja jeszcze takiej nie widziałam... a z takiej zwykłej 500 to gorsze by wyszły?

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Ja używam zwyczajnej mąki o zawartosci co najmniej 10% białka, bo o ile pamiętam takie są najlepsze do drożdżowych wypieków.
Kiedys zamawiałam 720 w internecie, ale to jest zupełnie nieopłacalne.
Użyj jakiejkolwiek wysokobiałkowej albo po prostu 650 z Biedronki, albo "wiejskiej" w opakowaniu z kłoskiem i też będzie git.

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,921
6,343
113
bu_eczki_Bridge_rolls1_Tatter.jpg

bu_eczki_Bridge_rolls2_Tatter.jpg

bu_eczki_Bridge_rolls_Tatter.jpg

Wcale nie miałam zamiaru piec dziś bułeczek, ale te przypadkowo weszły mi w oczy i już po prostu MUSIAŁAM....
icon_mrgreen.gif

Poeksperymentowałam nieco z mąką - do chlebowej fariny 0 dodałam trochę semoliny. Mąki dałam nieco więcej, bo miałam bardzo duże wiejskie jajka.
Bułeczki wyszły przepyszne! Mięciutkie w środku, ale ze wspaniale chrupiącą skórką. Nieco się zaokrągliły w rośnięciu, więc odbiegają kształtem od oryginałów, ale smak mają bardzo dobry. Tak pachniały podczas pieczenia, że dziecko nie mogło się doczekać, aż ostygną, by pożreć jedną bez żadnych dodatków, pomrukując przy tym z zachwytu...
icon_smile.gif

Załączniki

• bu_eczki_Bridge_rolls_Tatter.jpg
    bu_eczki_Bridge_rolls_Tatter.jpg
    30.3 KB · Wyświetleń: 1
  • bu_eczki_Bridge_rolls1_Tatter.jpg
    bu_eczki_Bridge_rolls1_Tatter.jpg
    45.8 KB · Wyświetleń: 1
  • bu_eczki_Bridge_rolls2_Tatter.jpg
    bu_eczki_Bridge_rolls2_Tatter.jpg
    39.1 KB · Wyświetleń: 1

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,921
6,343
113
Dzięki. Margot. Mam nadzieję, że dzięki zawartości jajek i masła dotrwają do jutra niemal niezmienione.
icon_smile.gif

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Alez Ty szybka, Graz, jestes!
icon_biggrin.gif

Joanno, buly piekne, jak zwykle. Mysle, ze nastepnego dnia straca nieco na swiezosci, ale dobrze zapakowane w torebke papierowa powinny nadal byc dobre.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy