ewalukas @ 16 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=434247Nie zraziłam sięZpróbuję je znów zrobić, może jednak ze świeżymi drożdżami
Nadzienia kładłam meleńko, na takie małe rogaliki to nawet nie pół łyżeczki![]()
![]()
Nie powiedziałam, że one mi nie smakowały, bo te z nutellą były pycha
Ja piekę wszystko na świeżych drożdżach, po prostu na suchych nic dobrego nie udalo mi się jeszcze wyczarowaćMiałam kilka podejść i była klapa. Ale dziewczyny na forum pieką z suchych takie cudne rzeczy, że czasami oczom nie dowierzam![]()
![]()
owieczka @ 17 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=434924a ja planuje znowu na weekend, z marmolada, no normalnie juz sie doczekac nie moge tak mi slinka na nie leciJa je piekę do znudzenia, średnio raz w tygodniu, ale jakoś mi jeszcze nie zbrzydły, tym co tylko pożerają tym bardziej![]()
julia @ 18 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=435609Owieczko, tz ile tego cukru dajesz?
Owieczko, tz ile tego cukru dajesz? i też Ci ciasto tak ładnie wyrasta?Julia, pomyśl nad cukrem bo to zależy od nadzienia jakiego chcesz dać. Według mnie najlepsze polączenie jest z kwaskowatym nadzieniem (jabłko, powidła) i do tego lukier. Ciasto nie jest oczywiście słodkie, ale całość połączenia jest naprawdę dobra. Pozdrowienia i powodzenia przy wypieku![]()
Rysiaa @ 19 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=436210przed chwilką wyjęłam rogaliki z pieca-cudowne ciasto kruchutkie,idę robić lukier dziękuję za cudowny przepis.Rysiuu, nie masz pojęcia jak się cieszę!!!![]()
wesola30 @ 27 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=456516ROGALIKI Z NUTELA![]()
Super rogaliki pychotka![]()
Dziekujeza przepis![]()
Piękne Ci wyszły i bardzo, bardzo się cieszę, że smakują!!!![]()
wesola30 @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=456853Kika tylko okruszki zostaly![]()
dzieci juz z rana zrobily zamowienie na nastepne rogaliki![]()
Napewno bede robic czesciej ,bo robi sie je bardzo szybko
Bardzo mi miło sie zrobiłoJa też lubię z nutellą, ale na pierwszym miejscu stawiam z powidłami lub jabłkami i lukrem oczywiście![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.