Ryba zapiekana z pieczarkami i żółtym serem*

ela-c

Member
Cze 10, 2005
2,075
0
0
ja nie miałam mrozonej, tylko swieżą
icon_smile.gif

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Rybka wyborna - sos zrobiłam z czosnkiem i ostrą papryką oraz z dużo większą ilością sera i dużo mniejszą ilością bułki tartej (poprostu postąpiłam jak w przypadku udek w polewie ketchupowo-majonezowej - poprószyłam nią sosik po wierzchu). Poza tym ponieważ wydawał mi się ciut za gęsty (robiłam go ze śmietany 18% Zott) dolałam śmietany 18% do zup i sosów - wyszło pysznie.
Zszamaliśmy ją z tostami z serem (zapomniałam kupić ziemniaków ) i bardzo lekko rybka nam "weszła"
icon_smile.gif

Dzięki Beato! :herz:

Riolka

Member
Sty 25, 2006
76
0
0
Wyszlo swietnie :freu:
Bardzo ladnie sie zarumienilo, ale nastepnym razem dam wiecej pieczarek i bardziej przyprawie. Ja to z tych, ktorzy oszczednie z przyprawami ;) , bo boje sie przedobrzyc :lol:
Jednym slowem polecam

aha, podalam z ryzem

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Zapomniałam napisać, że zrobiłam z 50 dag ryby i 40 dag pieczarek (choć uważam, że i 50 dag pieczarek byłoby w porządku).

Nutka

Member
Wrz 25, 2005
815
0
0
Danko wyśmienite. Robiłam już wiele razy, zawsze zachwyty ze strono "pałaszujących". Dodam, że robię tę pyszność z pangi. I podaję z pieczonymi ziemniaczkami bądź talarkami. Dziękuję za przepisik.[/b]

Nutka

Member
Wrz 25, 2005
815
0
0
... i też zwiększam gramaturę pieczarek i sera.

A tak na marginesie, to szczególne pozdróweczki dla jaka. Buziaki

malgosia

Member
Lut 1, 2006
786
0
0
robie! nie wiem tylko czy dobrze roumiem na podsmażone pieczarki kłade rybke i pieke bez przykrywki 20 min puzniej dodaje sosik i jeszcze pieke ok 15 min? wole się upewnić... :oops: 8)

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
I ja zrobilam....hm...wysmienita....duzo pieczarek, cebuli, i tartego Cheddar!
Beato ...dziekuje za przepis!

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Zapiekalam nieco dluzej niz autorka przepisu...

skanna

Well-known member
Mar 21, 2006
4,964
326
83
Zrobiłam dziś, pyszna, choć bez bułki tartej, bo mi się z Montignakiem kłóci.

Ryby nie rozmrażałam, tylko upiekłam w folii zamrożoną (20 minut w 200 st). Wody sporo się wytworzyło, ale pięknie wyparowało - wystarczy otworzyć piekarnik pod koniec pieczenia i woda szybko znika.

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
A mnie to niestety nie smakowało. Pieszarki puściły za dużo wody i wyszedą ni to sos ni to zupa.

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Zrobilam wczoraj. Dodalam do smietany ostrej papryki i czosnku, ale pominelam maslo i tez wyszlo bardzo mniam mniami!

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,482
387
83
wink.gif
Witaj Beato Twuj przepis niebo w buzi .Robiłam tą rybke już dwa razy cała rodzina zachwycona.Zwłaszcza mój mały synek.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy