- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Zobaczyłam przez przypadek odcinek, gdzie była robiona ta rybka. Od razu mi wpadła w oko
Ja nie rybowa
jedyną rybą jaką zjem to panga
Efekt powalił mnie na kolana
A myślałam, że lepszej pangi niż zapiekanej z porami, którą robi moja mama nie ma
Składniki podaję takie, jak robię. Oryginalny przepis tutaj http://www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?0,0,2852
Składniki:
3-4 płaty pangi
2 - 3 pory (biała część)
4 - 5 dużych marchewek
śmietana 18%
sól, pieprz
5 łyżek masła
Pora pokroić w cienkie paski, marchew zetrzeć na grubych oczkach.
Pangę pokroić na porcje.
W garnku rozpuścić masło, ułożyć na nim rybę. Posypać solą i pieprzem. Na to wyłożyć pory, także przyprawić, a na nie marchew - znów przyprawić. Na marchwi rozsmarować śmietaną i także posypać solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem.
Na fotce już resztki tylko






Składniki:
3-4 płaty pangi
2 - 3 pory (biała część)
4 - 5 dużych marchewek
śmietana 18%
sól, pieprz
5 łyżek masła
Pora pokroić w cienkie paski, marchew zetrzeć na grubych oczkach.
Pangę pokroić na porcje.
W garnku rozpuścić masło, ułożyć na nim rybę. Posypać solą i pieprzem. Na to wyłożyć pory, także przyprawić, a na nie marchew - znów przyprawić. Na marchwi rozsmarować śmietaną i także posypać solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem.
Na fotce już resztki tylko


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: