Wreszcie tu dotarlam
Juz podaje:
Salata Caesar
2 zabki czosnku
4 filety anchois
1 lyzeczka soli
1 lyzeczka swiezo zmielonego czarnego pieprzu
1 lyzka swiezego soku z cytryny
1 lyzeczka sosu Worcestershire
1/2 lyzeczki musztardy Dijon
1 duze zoltko
1/3 szklanki oliwki
2 duze glowki salaty rzymskiej (oryginalnie Cardini uzyl samych srodkow salaty tzw. serc)
3/4 szklanki (70g) swiezo startego parmezanu
swiezo zrobione grzaneczki ze swiezego chleba
W misce, w ktorej bedzie podawana salata (najlepsza duza, drewniana) rozetrzec czosnek, filety onchois i sol na paste, dodac pieprz, sok z cytryny, sos Worcestershire, musztarde i zoltko i wymieszac, dodawac powoli oliwke mieszajac. Salate pokroic (wyjatkowo do tej salaty kroi sie salate nozem, a nie rwie palcami) na 2-3cm kawalki, dodac razem z grzankami i parmezanem do miski i delikatnie wymieszac. Mozna posypac dodatkowo parmezanem.

Juz podaje:
Salata Caesar
2 zabki czosnku
4 filety anchois
1 lyzeczka soli
1 lyzeczka swiezo zmielonego czarnego pieprzu
1 lyzka swiezego soku z cytryny
1 lyzeczka sosu Worcestershire
1/2 lyzeczki musztardy Dijon
1 duze zoltko
1/3 szklanki oliwki
2 duze glowki salaty rzymskiej (oryginalnie Cardini uzyl samych srodkow salaty tzw. serc)
3/4 szklanki (70g) swiezo startego parmezanu
swiezo zrobione grzaneczki ze swiezego chleba
W misce, w ktorej bedzie podawana salata (najlepsza duza, drewniana) rozetrzec czosnek, filety onchois i sol na paste, dodac pieprz, sok z cytryny, sos Worcestershire, musztarde i zoltko i wymieszac, dodawac powoli oliwke mieszajac. Salate pokroic (wyjatkowo do tej salaty kroi sie salate nozem, a nie rwie palcami) na 2-3cm kawalki, dodac razem z grzankami i parmezanem do miski i delikatnie wymieszac. Mozna posypac dodatkowo parmezanem.