- Cze 25, 2007
- 3,049
- 0
- 0
SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I PORA
5 kg kapusty czerwonej - poszatkować
2 kg jabłek - zetrzeć na dużych oczkach
1 kg pora - pokroić w talarki
50 g kwasku cytrynowego
2 szklanki cukru
5 liści laurowych
ziele angielskie, sól, pieprz
Wszystko wymieszać i zostawić na noc. Wkładać do słoiczkó, dopełnić sokiem.
Pasteryzować 45 minut.
Pyszny dodatek do obiadu!
SMACZNEGO
5 kg kapusty czerwonej - poszatkować
2 kg jabłek - zetrzeć na dużych oczkach
1 kg pora - pokroić w talarki
50 g kwasku cytrynowego
2 szklanki cukru
5 liści laurowych
ziele angielskie, sól, pieprz
Wszystko wymieszać i zostawić na noc. Wkładać do słoiczkó, dopełnić sokiem.
Pasteryzować 45 minut.
Pyszny dodatek do obiadu!
SMACZNEGO