- Sty 3, 2009
- 27,948
- 2,293
- 113
Przepis mam od koleżanki. Skąd ona, nie wiem.
Składniki:
puszka fasoli (koleżanka używa czerwonej, ale z białą też bardzo dobre!)
3 ogórki kiszone
3 jajka na twardo
pól małej cebuli
garść posiekanej natki pietruszki
2-3 łyżki oliwy
ew. ziarna słonecznika
pieprz
Ogórki i jajka pokroić na kawałki mniej więcej wielkości fasoli, cebulę drobniej, delikatnie wymieszać z fasolą, doprawić oliwą i pieprzem. Soli nie daję, bo ogórek jest dla mnie wystarczająco słony.
Edit: Zapomniałam dodać, że fasolę osączam z zalewy i płuczę.
Składniki:
puszka fasoli (koleżanka używa czerwonej, ale z białą też bardzo dobre!)
3 ogórki kiszone
3 jajka na twardo
pól małej cebuli
garść posiekanej natki pietruszki
2-3 łyżki oliwy
ew. ziarna słonecznika
pieprz
Ogórki i jajka pokroić na kawałki mniej więcej wielkości fasoli, cebulę drobniej, delikatnie wymieszać z fasolą, doprawić oliwą i pieprzem. Soli nie daję, bo ogórek jest dla mnie wystarczająco słony.
Edit: Zapomniałam dodać, że fasolę osączam z zalewy i płuczę.
Ostatnią edycję dokonał moderator: