bardzo ją lubię
mała kapusta pekińska,
2 jabłka,
duża cebula,
15 dag suszonych śliwek,
4 ząbki czosnku,
3 płaskie łyż. majonezu,
3 łyż.gęstej śmietany,
natka,
sok z cytryny-do smaku,
sól,pieprz.
Drobniutko posiekać lub przecisnąć czosnek. Wymieszać majonez ze śmietanką-dodać czosnek. Posiekać kapustę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Zmieszać razem-nasolić,popieprzyć.Śliwki pokroić w paseczki. Obrać jabłka i pokroić w kostkę. Dodać do reszty składników.Wcisnąć cytrynę. Doprawić(można lekko dosłodzić)Polać sosem-wymieszać. Posypać natką.

mała kapusta pekińska,
2 jabłka,
duża cebula,
15 dag suszonych śliwek,
4 ząbki czosnku,
3 płaskie łyż. majonezu,
3 łyż.gęstej śmietany,
natka,
sok z cytryny-do smaku,
sól,pieprz.
Drobniutko posiekać lub przecisnąć czosnek. Wymieszać majonez ze śmietanką-dodać czosnek. Posiekać kapustę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Zmieszać razem-nasolić,popieprzyć.Śliwki pokroić w paseczki. Obrać jabłka i pokroić w kostkę. Dodać do reszty składników.Wcisnąć cytrynę. Doprawić(można lekko dosłodzić)Polać sosem-wymieszać. Posypać natką.