sylwia18
Member
- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
sylwia18 @ 2 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699007Nie wiem tylko czemu tak mi się zarumienił...Musiałaś popełnić któryś z poniższych błędów:
- inny ser niż zalecany w przepisie ( zbyt chudy)
- inna technika pieczenia ( a co za tym idzie - za mała wilgotność lub za duża temperatura pieczenia, lub jedno i drugie)
- zbyt długi czas pieczenia
PeWu @ 3 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699179Zeby sernik zachował biała górę nalezy go od wierzchu przykryc np. folia aluminiową![]()
Joanna @ 3 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699185Musiałaś popełnić któryś z poniższych błędów:
- inny ser niż zalecany w przepisie ( zbyt chudy)
- inna technika pieczenia ( a co za tym idzie - za mała wilgotność lub za duża temperatura pieczenia, lub jedno i drugie)
- zbyt długi czas pieczeniaSer miałam Delfiko, temperatura była dobra (przynajmniej dobrą ustawiłam a jak piecze mój piekarnik to już nie wiem...) no i piekłam dłużej ale to dlatego, że sernik p 1,5h był jeszcze mokryWięc chyba pozostaje tylko nastepnym razem go przykryć...![]()
sylwia18 @ 3 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699310Piekłam metodą gazetową. Patyczek po włożeniu w sernik był brudny...Siem wtrace....![]()
IMHO sernik typu nowojorskiego nalezy wyjmowac jak sie jeszcze 'trzesie' w srodku, on i tak dojdzie podczas stygniecia.![]()
Boshka @ 3 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699338Siem wtrace....![]()
IMHO sernik typu nowojorskiego nalezy wyjmowac jak sie jeszcze 'trzesie' w srodku, on i tak dojdzie podczas stygniecia.
Ale czy jak się "trzęsie" w środku to patyczek po włożeniu będzie wilgotny czy brudny? Moim zdaniem sernik konsystencje ma super, więc nie wydaje mi się, żebym piekła za długo...
Może po prostu górna grzałka źle działa i za mocno grzeje?
aga9999 @ 5 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=713022Myślę że coś chyba sknociłam z tym sernikiem.. bo nie wygląda zbyt "kremowo"Możliwe. Mnie zawsze wychodzi kremowy.
Evva @ 16 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=717084I jeszcze pytanko Joanno na półtorej porcji lepiej dać 4 czy 5 jaj?
pieczecie z termoobiegiem czy góra-dół?Ilość jaj zależy od ich wielkości. Małych - pięć, dużych cztery. Średnich cztery i pół.![]()
Piękę w opcji górna i dolna grzałka.
Joanna @ 12 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=749531Można.![]()
https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=589181Ten widzialamAle mi chodzilo o cale maliny, zeby wrzucic do jasnej warstwy po jej wylaniu, tudziez wylozeniu lyzka![]()
Jutro bedzie sernikNie robilam jeszcze nigdy metoda gazetowa, wiec mam stracha
Ale coz, zawsze musi byc pierwszy raz. Zarejestrowalam sie nawet na Izbushka![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.