Sernik odchudzony, odtłuszczony, odcukrzony

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Toż to chudzinkowy twarożek
icon_mrgreen.gif
idealny na kolacje, bo przecież białko potrzebne
rofl.gif

A Zosi daj miske wylizać - ja lubie
icon_mrgreen.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Jean i jak Twój wyszedl, bo nie dałaś znać nawet
gruebel_2.gif


Mój z mandarynkami i polewa ze skórką kandyzowaną.


s.jpg
 

Załączniki

  • s.jpg
    s.jpg
    30.6 KB · Wyświetleń: 3

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
Ilona, Twój sernik wygląda super, mój zdecydowanie gorzej- jest płaski np , ale ja nie dodaje budyniu tylko trochę maki pp. białej staram się nie jadać.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ja białej też nie jadam, sernik to w sumie jedyne gdzie przełkne no i raz na rok budyn czy kisiel. To samo z cukrem - do tego dalam torebke waniliowego i rozpuszczony słodzik. Poszło tez 1 białko, bo mi zalegało od rogalików. Jogurtu ok. 400 gram bo na polewe zostalo ze 100 (mialam duzy jogo nat 0,1% z tesco). Nie wiem ile twarogu - mialam jakies "końcówki" chudych i jeden caly 275 gram.
Nie mam pojęcia Doruśka czemu Twój nie wychodzi w takim razie
icon_frown.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
banana.gif
banana.gif
banana.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
pyzyzmiesem @ 2 Jan 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=927233Jesteś BOGINIĄ.
icon_redface.gif
icon_redface.gif
icon_redface.gif

Baaardzo się ciesze, że serniczek przypadł Ci do gustu.
Ja planuje go na weekend sobie zrobić
icon_wink.gif


Ashira @ 3 Jan 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=927698a czy dałoby się ten sernik zrobić jako sernik gotowany?
Nie mam pojęcia. Nie robiłam go jako gotowanego. Do tego typu daje się chyba masło - tu tłuszczu raczej brak.
Trzebaby poeksperymentować
fiesgrins.gif
 

Ashira

Member
Gru 11, 2008
1,762
0
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ashira @ 4 Jan 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=927824no to... będę eksperymentować ;)
może jakby ciut więcej budyniu sypnąć...
ale to w weekend pewnie będę kombinować, na pewno zdam relacje ;)
Będę wdzięczna
icon_mrgreen.gif



gumissylwia @ 4 Jan 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=927996Zrobilm dzisiaj, bez dodatkow, tylko z aromtem limonkowym.
Pychota
lecker.gif
banana.gif
super. Bardzo się ciesze
icon_biggrin.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Pół kg twarogu chudego, garść rodzynek, 1 budyn waniliowy, 1 cukier waniliowy, szklanka mleka chudego na pol z maślanką.

ser.jpg

ser2.jpg
 

Załączniki

  • ser.jpg
    ser.jpg
    24.2 KB · Wyświetleń: 3
  • ser2.jpg
    ser2.jpg
    26.4 KB · Wyświetleń: 3

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
anbetung.gif


Może to od twarogu zależy
icon_frown.gif
ja kupuje w lidlu chudy - pilosa, taki w okrągłym opakowaniu, zielone wieczko i trakuje go żyrafą - znaczy wkładam do miski, wlewam mleka czy tam jogo/maslanki i żyrafuje
icon_wink.gif
aż zrobi się gładki. Później daje budyn, cukier - miksuje, rodzynki i juz tylko delikatnie mieszam. A no i jak bialko mam ubite osobno to tez wkladam najpierw polowe, mieszam szpatulka, reszte, mieszam i do foremki.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
mniam.gif