anucha @ 5 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=940878Kochana wlaśnie zrobiłam twój serniczek, wyrósł ładny, jeszcze nie jadłam bo dopiero wyłączyłam piekarnik i tak sie zastanawiam ile on tam ma leżeć i stygnac zeby nie opadł?? Jak Ty z nim postępujesz po upieczeniu?Bo chyba nie jesz go od razu gorącego hehee
Czekam na szybką odpowiedz
Pozdrawiam
Dopiero usiadłam do kompa.
Ja go zostawiam w piekarniku a jak wstygnie - w nocy (ekhm...zawsze w nocy ze 2-3 razy wstaje do wc) wstawiam go do lodówki i tak sobie czeka do rana.![]()
anucha @ 5 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=940904jednak nie wyszedł....ser sie wcale nie trzyma, bardziej przypomina mi to twarozek na słodko jedynie.....![]()
Przykro mi![]()
Karina Cashel @ 19 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=946868Trzymac kciuki za mnie jutro, bo pierwszy raz robie dietetyczny serniczek
I jak poszło![]()
![]()
Piadina @ 19 Feb 2010 napisał:
Karina Cashel @ 20 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=947207Donosze, ze serniczek wyszedl przepyszny!!!!
Dzieki za przepis!!!!!
Wpisuje do zeszytu dla zasluzonych przepisow!![]()
![]()
![]()
Super. Baaardzo się cieszę![]()
agueda @ 21 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=947268Ilonko mam tylko pytanie, czy te wszystkie zdjecia sernika w różnych modyfikacjach, to wszystko ten sernik z podanych w pierwszym poście proporcji??Witaj agueda![]()
Te moje serniki są z przepisu jak w pierwszym poście tylko zamiast mleka daję jogurt 0,1%a daje jogo zamiast mleka, bo po pierwsze jest gęstszy i chyba serniczki są dzieki temu zwarte a po drugie jak mi zostanie troche jogonata to go poprostu zjadam
a z pół litra mleka w kartonie pozniej musze coś kombinować![]()
![]()
Ilona @ 21 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=947397![]()
![]()
![]()
Super. Baaardzo się cieszę![]()
Witaj agueda![]()
Te moje serniki są z przepisu jak w pierwszym poście tylko zamiast mleka daję jogurt 0,1%a daje jogo zamiast mleka, bo po pierwsze jest gęstszy i chyba serniczki są dzieki temu zwarte a po drugie jak mi zostanie troche jogonata to go poprostu zjadam
a z pół litra mleka w kartonie pozniej musze coś kombinować![]()
bardzo dziekujedzisiaj będę piekła, tylko niestety kupiłam 2 kostki twarogu ale po 200g
chyba zaryzykuje i uzupełnie te 100g takim homo naturalnym z pudełeczka. ale naszczęście mam ten jogurt 0,1% z lidla w lodówce
Jak upiekę to wkleje zdjęcie!![]()
Karina Cashel @ 22 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=947964Aguenda - przy blaszce 22 cm zrobilabym senik z podwojnej ilosci skladnikow. Ja tak zrobilam a moja blaszka miala 21cm, jesli ser ma dosc luzna konsystencje to nalezy dodac ektra lyzke lub dwie maki.
Zazwyczaj serniki z bialkami ubitymi na piane rosna nawet bez proszku. Piane nalezy delikatnie wmieszac w mase serowa. Serniki z bialkami nie ubitymi bez dodatku proszku nie urosna. Jednakze sernik wyrosniety zawsze klapnie i jest nawet nizszy niz poziom ciasta po wlozeniu do formy.właśnie moja masa nawet po wymieszaniu z ubitymi białkami była bardzo ciężka i zastanawiam się czy nie powinnam użyć mniej zbitego sera. Starałam się te białka wmieszać bardzo delikatnie. A blacha wprawdzie miała 22cm, ale bez środka, bo tak jak wczesniej napisałam, użyłam tzn."komina". Ale mój sernik nawet nie zaczął rosnąć. Poprostu wyjełam z piekarnika taki spieczony na górze słodki twarożek![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.