Sernik truskawkowy na zimno

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
Czy ta masa nadaje sie miedzy 2 warstwy biszkoptu i jeszcze do tego pod mase cukrowa? Gdyby ktos wiedzial, prosze o info, dzieki.
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
Między dwie wastwy biszkoptu na pewno.
 

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Twarożek i śmietana - bałabym się, że masa popłynie, serniki jednak wilgotne są. Ale między biszkopt, czemu nie?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lemina

Member
Kwi 23, 2006
1,690
0
0
QUOTE (Sierotka3m @ 17 Jul 2013, 10:17 ) index.php?act=findpost&pid=1453007Twarożek i śmietana - bałabym się, że masa popłynie, serniki jednak wilgotne są. Ale między biszkopt, czemu nie?
A myślisz, że co tam robi żelatyna? Właśnie robi to, że to nie płynie...
icon_smile.gif
Jak żelatyny byś nie dała, to biszkopty nie pomogą - bo tej masy jest tak dużo, że nie wsiąkłaby cała w biszkopty.

Elzunia - myślę, że spokojnie nadaje się na masę między dwoma biszkoptami
icon_smile.gif
 

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
O to wlasnie pytalam. Dzieki dziewczyny za podpowiedzi, nie bede kombinowac, zrobie tylko na spodzie, tak jak robila lemina.
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Dziś zagości w mym domu...
Ktoś się skusi? Dodam, że bardzo WARTO 😉
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy