olcieek @ 27 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=696842... tylko ja nie umiem tak wkleić linka żeby akurat wyskakiwał ten post co trzeba
W prawym górnym rogu każdego posta masz jego numer. Klikasz prawym klawiszem i kopiujesz adres, który potem wklejasz tam gdzie chcesz.
AnnaH @ 28 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=697362zrobilam i pycha , ale... no wlasnie, cos nie tak chyba mi wyszlo . Ciasto pieklo sie ponad 1,5 godz a mimo to patyk caly czas sie obieral, jakby ciasto bylo surowe. I biszkopty na spodzie byly starsznie mokre, az kapalo prawie z nich. Wszystko bylo wg przepisu. Tylko uzylam jogurtu 3,5 %. Czy on mial byc tlusciejszy??? No i 2 duze -tzn 800g czy 1000g?.
Czeklam jeszcze na porady bo smaczny byl i mam ochote na powtorkeJa robię z jogurtu bałkańskiego chyba 9% tłuszczu, 340g każdy. Spodu nie robię z biszkoptów tylko z ciastek digestive jak w serniku nowojorskim. I owijam mokrymi gazetami. Nigdy mi nie popękał i się nie spiekł. Piekę zgodnie z przepisem i nie sprawdzam patyczkiem.
Cynamonna @ 26 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=696822Zapomniałam, mariaanno, więc efekt jaki jest, taki jest - na przyszłość będę wiedziećAle smakował wszystkim próbującym (na urodzinowej nasiadówce u znajomej), więc najważniejsza kwestia zachowana![]()
![]()
Pokażesz jak wygląda taki niespieczony?Przepraszam,że z takim opóżnieniem.Ten piekłam na święta.
AnnaH @ 28 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=697362zrobilam i pycha , ale... no wlasnie, cos nie tak chyba mi wyszlo . Ciasto pieklo sie ponad 1,5 godz a mimo to patyk caly czas sie obieral, jakby ciasto bylo surowe. I biszkopty na spodzie byly starsznie mokre, az kapalo prawie z nich. Wszystko bylo wg przepisu. Tylko uzylam jogurtu 3,5 %. Czy on mial byc tlusciejszy??? No i 2 duze -tzn 800g czy 1000g?.
Czeklam jeszcze na porady bo smaczny byl i mam ochote na powtorkeAnno- jeśli mogę ci coś doradzić ,to tylko to,że stosując się do przepisu i przy wykorzystaniu metody mokrych gazet za każdym razem efekt był super.Moim zdaniem przy tym serniku sposób na suchy patyczek nie sprawdza się, bo nie może się sprawdzić.Ja piekę 10min.w temp.240st.C,a następnie zmniejszam do 170stC
i piekę jeszcze 1godz.Odnośnie innych jogurtów nie mogę się wypowiadać, bo jeszcze nie próbowałam.Pozdrawiam.![]()
nikka @ 9 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736585ja robiłam według proporcji z opakowania jogurtu bałkańskiegoA jak dużej tortownicy użyłaś przy tej ilości masy?
Sinistra @ 10 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736780A jak dużej tortownicy użyłaś przy tej ilości masy?użyłam tortownicy o średnicy 26 cm, do mniejszej proponuję zmniejszyć ilość masy.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.