Sernik z jogurtów bałkańskich

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Toli z Biedronki ?
Raczej nikt tak nie radził, bo one z żelatyną
icon_wink.gif
 

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
andy8 @ 8 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=500877ja ten sernik robiłam juz dwa razy,polecam wam go bo szybko się go robi,jest w smaku puszysty i wilgotny,najlepszy na drugi dzien choć wiem że trudno wytrzymać,można zrobić z jogurtów dużych Bakomy albo z tych z biedronki Tola i niczym się nie różni w smaku przynajmniej dla mnie,gratulacje dla autorki przepisu
anbetung.gif
olcieek @ 25 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=742218Toli z Biedronki ?
Raczej nikt tak nie radził, bo one z żelatyną
icon_wink.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Zrobiłam wg przepisu z forum Gazety
icon_smile.gif
Stosowałam się do przepisu, ale wprowadziłam kilka zmian: cały cukier ubiłam
z białkami (w sernikowym ABC jest napisane, że dzieki temu sernik nie opada), budyniu dałam 120g (40g opakowanie), na spód wystarczy 250g ciasteczek i 150g masła...
Serniczek nic nie opadł, wyszedł PRZEPYSZNY
mniam.gif


kk.JPG

kkk.JPG
 

Załączniki

  • kk.JPG
    kk.JPG
    68.3 KB · Wyświetleń: 0
  • kkk.JPG
    kkk.JPG
    53.1 KB · Wyświetleń: 0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Dziękuję Margot
bussi.gif
dodam jeszcze, że piekłam go 95 minut w 170st., po tym czasie siedział jeszcze godzinę w zamkniętym piekarniku.
Powodzenia!
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Sylwia, piękny ten Twój sernik!
daumen.gif


Tak wspaniale go prezentujesz, że nie przestanę o nim myśleć (pewnie nawet będę o nim śniła tej nocy) do momentu, aż znajdzie się na moim stole.
icon_mrgreen.gif

Mam tylko jedno pytanie Sylwia, jak go piekłaś? To znaczy, chodzi mi głównie o to czy piekłaś "metodą gazetową", tak jak poleca pieczenie serników Joanna?
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Dziękuję Maraa
bussi.gif
Serniczek gorąco polecam, po nocy w lodówce jest jeszcze pyszniejszy
icon_smile.gif

A piekłam go normalnie, bez gazetowych kombinacji
icon_smile.gif
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Sylwia, dzięki za odpowiedź
bussi.gif


Chciałabym go upiec w tym tygodniu, muszę tylko wygospodarować trochę wolnego czasu
icon_mrgreen.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Niektórzy na surowo nie jedzą, bo "żywe" jajka
icon_wink.gif

A ja muffinki w takich małych piekę. Smaruje olejem przed włożeniem masy i jest OK
daumen.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Rzeczywiście mogłam zrobię muffinkę
icon_smile.gif
Następnym razem uwzględnię ten pomysł
icon_wink.gif
A masa na surowo była niedobra (oczywiscie spróbowałam
icon_wink.gif
) bo dodałam dość dużo budyniu i było czuć mąkę.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
icon_wink.gif

To możesz tez tą masę podgotować - jak na sernik gotowany. Herbatnik do tego i masz super deser
icon_mrgreen.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Można i tak
icon_biggrin.gif

Sernika już nie ma, myśle o wypróbowaniu go z jogurtami naturalnymi zott (te gęste, kremowe)
fiesgrins.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy