Sinistra @ 16 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751166Olciek, mam pytanie o "bezolejową" modyfikację. Zamiast dodania oleju należy zwiększyć ilość jajek?Ja nie zwiększałam celowo ale miałam małe jajka. Tak jak pisałam parę postów wcześniej. Na 980g jogurtu przypadło mi 5 jajek 'm' i 2 małe 's'.
CYTATOlcieek, mogłabyś napisać czy sernik na tym zyskał... anbetung.gifzyskał, zyskał i to znaczniemam wyczulony język czy coś ?![]()
![]()
a mam porównanie bo piekłam z i bez kapieli wodnej. (wkładam blaszkę do większej brytfanki, wlewam masę jogurtową, wkładam do piekarnika i szybko nalewam do brytfanki gorącą wodę i zamykam piekarnik)
kiedyś robiłam go bardzo często i doszłam dzięki temu do takiej konsystencji jaka najbardziej mi odpowiada.
bez oleju i pieczony w tej kąpieli naaaj. dla mnie. Komuś moze taki nie odpowiadać, ale jak nie wypróbujesz to się nie przekonasz.
bo to raczej nie jest typowy sernik (no ale jak ma być skoro jest z jogurtu), jest lżejszy, bardziej puszysty.![]()
olcieek @ 16 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751448Ja mam porównanie bo piekłam z i bez kapieli wodnej. (wkładam blaszkę do większej brytfanki, wlewam masę jogurtową, wkładam do piekarnika i szybko nalewam do brytfanki gorącą wodę i zamykam piekarnik)
kiedyś robiłam go bardzo często i doszłam dzięki temu do takiej konsystencji jaka najbardziej mi odpowiada.
bez oleju i pieczony w tej kąpieli naaaj. dla mnie. Komuś moze taki nie odpowiadać, ale jak nie wypróbujesz to się nie przekonasz.
bo to raczej nie jest typowy sernik (no ale jak ma być skoro jest z jogurtu), jest lżejszy, bardziej puszysty.
ja mam pytanko,
jezeli chodzi o "pieczenie w kapieli" , ile forma z ciastem ma byc zanuzona w wodzie tzn. czy wystarczy mala warstwa wody , czy musi to byc pare centymetrow.
olcieek @ 16 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=751448Ja nie zwiększałam celowo ale miałam małe jajka. Tak jak pisałam parę postów wcześniej. Na 980g jogurtu przypadło mi 5 jajek 'm' i 2 małe 's'.
zyskał, zyskał i to znaczniemam wyczulony język czy coś ?![]()
![]()
a mam porównanie bo piekłam z i bez kapieli wodnej. (wkładam blaszkę do większej brytfanki, wlewam masę jogurtową, wkładam do piekarnika i szybko nalewam do brytfanki gorącą wodę i zamykam piekarnik)
bo to raczej nie jest typowy sernik (no ale jak ma być skoro jest z jogurtu), jest lżejszy, bardziej puszysty.
Olcieek, dzięki!Następnym razem upiekę w kąpieli wodnej.![]()
Cynamonna @ 20 Sep 2008 napisał:
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.