Sernik z malinowym curdem

mała m.

Member
Paź 13, 2007
419
0
0
Dziękuję bardzo. Nieuważnie przeczytałam wątek, na to wychodzi. Oj, w takim razie, kiedy już wiem wszystko, mogę w weekend zabrać się do pracy nad tym cudem.

Wrz 3, 2008
1,371
0
0
zrobiłam i zakochałam się w nim
icon_mrgreen.gif
wiedziałam, że z malinami to i tak będzie mi smakować, ale nie sądziłam, że aż tak, a curd to chyba będę robić i łyżką z garnka wyjadać
icon_mrgreen.gif

marcia77

Member
Paź 4, 2007
14
0
0
Pierwszy raz widze ,az tak apetyczny sernik
lecker.gif
mam dość dużą tortownice 30cm chyba bede musiała zrobic z 1,5 porcji ,czy wtedy przedłużyc czas pieczenia?Serniki cieżko mi wychodza chyba tylko raz mi wyszedł i chciałbym zrobic wszystko dobrze.Z góry dziekuje za odpowiedzi

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
marcia77 @ 17 Nov 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=912067Pierwszy raz widze ,az tak apetyczny sernik
lecker.gif
mam dość dużą tortownice 30cm chyba bede musiała zrobic z 1,5 porcji ,czy wtedy przedłużyc czas pieczenia?Serniki cieżko mi wychodza chyba tylko raz mi wyszedł i chciałbym zrobic wszystko dobrze.Z góry dziekuje za odpowiedzi
Do tortownicy o śr. 30 cm zwiększ proporcje o 30%. Nie wiem czy piec dłużej, sernik nie będzie wyższy.
daumen.gif

marcia77

Member
Paź 4, 2007
14
0
0
agatko dzieki za poradę.A jakiego serka najlepiej uzyc twarogu mielonego ,takiego w wiaderku na srenini czy raczej serka homo?

zosiasamosia w sklepie mozna dostac mrozone malinki ja własnie z takich zamierzam robic
lecker.gif

ZosiaSamosia

Member
Cze 10, 2009
43
0
0
Krystyna nie zamroziłam malin , bo zamrażarkę mam wypchaną na full.
Malin mrożonych nie dostałam też w sklepie.
Jednak napaliłam się na ten sernik, i postanowiłam zrobić do niego inny curd , z tego co miałam w domu.
Wyszedł mi więc sernik z curdem (mandarynkowo-grejfrotowo-cytrynowym).
Jest pychaaaaaaaaaaaaaa.
lecker.gif

madziawoj

Member
Lut 27, 2008
245
0
16
Krystyno, chciałabym upic ten srnik jeszcze raz, tym razem w wersji mini- tzn w tortowinicy 18cm srednicy. Z jakiej porcji składników powinnam ja upiec?
I jeszcze jedno, planuję ten sernik na srodę, czy jesli upieke dziś wieczorem to będszi ok?

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Myślę, że z z połowy porcji, będzie dobrze. Uważam, że możesz dzisiaj go spokojnie zrobić. Toż on najsmaczniejszy jak postoi dłużej w lodówce

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Sernik jest przepyszny, wczoraj rano upiekłam, dziś już nie ma ani okruszka. Był średniosłodki, bo nie dałam ganache, a do środka mniej czekolady (cukrzycy w towarzystwie), ale i tak PYCHA! Ludzie się bili o ostatni kawałek, wkoło było tylko słychać mhmhmh..
Dziękuję ładnie za przepis
cvety.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy