Sernik z mango

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,927
6,344
113
Serdecznie ją polecam. Piekę tak wszystkie moje serniki, i klasyczne, i amerykańskie (cheesecake'i).

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Mnie się najbardziej podoba ten toping bo nie znoszę niczego z czekoladą czyli polewy odpadają a czas już zrobić coś innego niż odwieczny sernik z kokosową pierzynką. Narazie nie zamierzam piec niczego ale jesli już , to ten sernik będzie.

Joanno, do metody gazetowej jeszcze nadal nie dojrzałam
icon_redface.gif

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

inula

Member
Lis 4, 2008
2,087
0
0
samanto, spróbuj. Metoda gazetowa jest rewelacyjna. Sama jej nie dowierzałam, ale zebrałam się na odwagę i zaryzykowałam. Sernik wyszedł super. Od tamtej pory piekę serniki przeważnie gazetowo
icon_mrgreen.gif
Nawet ostatnio sernik londyński piekłam metodą gazetową, mimo że w przepisie była kąpiel wodna
icon_smile.gif

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
A właśnie sobie przeczytałam ten cały wątek , zresztą kolejny raz i myślę że czas to upiec. Załapałam o co kaman.

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,927
6,344
113
To trzymam kciuki za powodzenie i satysfakcjonujący Cię efekt!

Sernik wyszedł pyszny od migdałowego spodu do owocowej polewy, kremowy, orzeźwiający i nie za słodki.
Sięgając po żelatynę do topingu trafiłam na galaretkę pomarańczową i postanowiłam jej użyć.
Ponieważ wyszło mi półtorej szklanki ananasowo - mandarynkowego musu, galaretkę rozpuściłam w połowie szklanki wrzątku i wymieszałam z musem. Toping wyszedł ładny i smaczny.
Jeśli uda mi się kupić mango, zrobię też koniecznie wersję oryginalną.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy