Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
alisia @ 16 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=506277Własnie sie piecze, zobaczymy jak mi wyjdzie. Czy masa czekoladowa ma być gęsta, bo mi taka wyszła i trochę trudno było ja rozłozyc równomiernie na warstwie serowej
gruebel_2.gif
miałam tak samo

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,926
6,344
113
sernikobrownies_z_malinami.jpg
sernikobrownies_z_malinami1.jpg
Niedawno znów wróciłam do tego przepisu i znów w wersji bardzo czekoladowej - z czekoladowym serkiem Delfiko (i pysznymi leśnymi malinami).
mniam.gif
Goście rozpływali się z zachwytu nad smakiem i konsystencją tego wyjątkowego ciasta ( które robiło nota bene za torcik urodzinowy
icon_smile.gif
). Bardzo polecam taką wersję, zwłaszcza miłośnikom czekolady.
icon_smile.gif

Załączniki

• sernikobrownies_z_malinami.jpg
    sernikobrownies_z_malinami.jpg
    36.5 KB · Wyświetleń: 4
  • sernikobrownies_z_malinami1.jpg
    sernikobrownies_z_malinami1.jpg
    54.4 KB · Wyświetleń: 4
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Piekłam juz z truskawkami (za mdłe dla mnie), z wiśniami (szał ciał i uprzęży), teraz malinowy debiut siedzi w piekarniku
mniam.gif

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,926
6,344
113
Przez swoje roztargnienie upiekłam ostatnio sernikobrownies z ... kilogramem twarogu. Otóż przez pomyłkę wzięłam za dużą tortownicę ( 28 cm zamiast 26), mając przygotowane nadzienie z pół kilograma czekoladowego Delfiko. Stwierdziłam, że ciasto wyjdzie stanowczo za niskie, więc niewiele myśląc, wyjęłam z lodówki następne wiaderko twarogu ( już tym razem śmietankowego) i położyłam druga warstwę sera... Piekłam około 10 minut dłużej niż zwykle. Eksperyment wyszedł nad wyraz udanie... Polecam..
icon_smile.gif
Zresztą w ogóle polecam do tego ciasta czekoladowe Delfiko. Warstwa serowo - czekoladowa wygląda i smakuje jak mus. Nikt nie może zgadnąć, z czego jest zrobiona...
icon_smile.gif

Bubble

Member
Lis 26, 2006
210
0
0
i wystygł...
CAŁA BLACHA 30 coś na 40 coś cm zniknęła w...7 godzin
icon_mrgreen.gif

2-gi raz zrobione, 2-gi raz udane ;)
PS: Dałam 300 g cukru pudru

Pysia

Member
Sie 11, 2005
962
0
0
Lisko przepyszny ten sernikobrownies. Ten smak i aromat ... poezja.

Załączniki

• serniko.JPG
    serniko.JPG
    94.9 KB · Wyświetleń: 1

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Zrobiłam ostatnio z półtorej porcji, bo cóż to jedna porcja dla nas
icon_lol.gif

W sumie to robiłam go tak trochę "mniej więcej" ale dodałam ciut więcej mąki niż by przepis mówił i moim zdaniem dopiero teraz wyszła mi konsystncja brownies idealna.
DSCF4878.JPG

Załączniki

• DSCF4878.JPG
    DSCF4878.JPG
    130.9 KB · Wyświetleń: 4

chinka

Member
Wrz 5, 2005
101
0
0
Właśnie zabrałam się za to ciacho, chciałam upiec tacie na imieniny, a mąż do mnie dzwoni i mówi, że nigdzie nie ma malin
icon_eek.gif
Można kupić jeżyny ale czy będą dobre w zastępstwie?
gruebel_2.gif

A jak już bym miała je wrzucić do tego ciasta to wcześniej je opłukać czy raczej nie??
Może ktoś z was robił z czymś innym niż malinami....pomóżcie bo inaczej ciacha nie będzie a głupio tak iść z pustymi rękami
icon_smile.gif

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Chinko, o sernikobrownies chyba wszystko już zostało napisane, wystarczy poczytać wstecz
icon_mrgreen.gif

ja na pewno opłukałabym owoce przed wrzuceniem do ciasta, pamietacie tą afere z jakąś lisią chorobą przenoszącą się właśnie na owoce leśne? Brrr

chinka

Member
Wrz 5, 2005
101
0
0
dzięki dziewczyny
anbetung.gif

Paulinko napewno masz rację tylko, że wątek ma 13 stron a ja niestety nie mam tyle czasu żeby wszystkie czytać, siędzę przy kompie z doskoku
icon_sad.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Jeżyny będą jak najbardziej ok. Opłucz je porządnie i osusz ręcznikiem papierowym - napewno wyjdzie pyszne
icon_smile.gif

Maliny można dać mrożone.

Wiśnie również.

Ja robiłam wyłącznie z wiśniami - jak dla mnie takie połączenie to rewelacja.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy