Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ja robiłam tylko z wiśniami (nie rozmrażałam ich) - nie wiem czy maliny nie puszczają za dużo soku... a czy rozmrożone nie rozciapią się na amen...
Wrzuciłabym do ciasta nie za dużo zupełnie zamrożonych.
 

kubasia

Member
Lip 11, 2007
4
0
0
wiecie co- narażę się pewnie , ale mi nie smakował, nie pasowały mi maliny, bo samo ciacho dobre. Jeszcze na ciepło te maliny było ok, ale potem - absolutnei mi to nie podchodziło i jadłam po wydłubaniu owoców.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
kubasia @ 30 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=551381wiecie co- narażę się pewnie , ale mi nie smakował, nie pasowały mi maliny, bo samo ciacho dobre. Jeszcze na ciepło te maliny było ok, ale potem - absolutnei mi to nie podchodziło i jadłam po wydłubaniu owoców.
Następnym razem zrób z wiśniami - moim zdaniem to połącznie jest idealne
icon_smile.gif

Za malinami też nie przepadam - w ciastach - bo lubię soki i świeże z krzaczka
icon_smile.gif
 

burek

Member
Cze 19, 2006
1,930
0
0
Maliny mrożone nie rozmrożone są całkiem ok. Muszę znów zrobić...
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,926
6,344
113
Ponieważ miałam w domu nędzną resztkę mrożonych malin, dałam trochę borówek amerykańskich:
sernikobrownies_z_malinam2.jpg

sernikobrownies_z_malinam3.jpg
 

Załączniki

  • sernikobrownies_z_malinam2.jpg
    sernikobrownies_z_malinam2.jpg
    45.1 KB · Wyświetleń: 3
  • sernikobrownies_z_malinam3.jpg
    sernikobrownies_z_malinam3.jpg
    41 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,926
6,344
113
Bardzo dobre!
icon_smile.gif

Wg mnie nawet minimalny dodatek malin jest w tym cieście niezbędny, bo to one nadają mu cały smaczek i styl.
icon_smile.gif

Ostatnio robię wyłącznie wersję z serem czekoladowym, bo taka mi bardziej smakuje.
Tym razem piekłam krócej, około 45 - 50 minut, ale przez pierwsze 15 minut w nieco wyższej temperaturze ( 175 stopni). Efekt jak najbardziej zadowalający.
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
A ja przyznaję się, że jeszcze go nie robiłam
pfeif2.gif
Dzisiaj kupiłam składniki i jutro nadrabiam zaległości
wink.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
i przedobrzyłam
icon_sad.gif
dałam za dużo malin i ciasto nie wyrosło, cały czas było mokre...wyjęłam je po 2 godzinach w piekarniku a i tak jest mokre
icon_frown.gif

Może nastepnym razem się uda...
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
ja wiem, że musi być mokre ale moje przy brzegach jest wysuszone (tam było mniej malin) a w środku zrobił się gniot, bo było za mokre
icon_sad.gif
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,194
2,748
113
Dziwne,
gruebel_2.gif
ja układam maliny jedną przy drugiej - więcej się nie da. I niegdy nie wyszedł mi gniot.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy